11 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – naoružajte se strpljenjem, već su saobraćajne gužve…

Kotor – saobraćajne gužve – foto Boka News

Lijepo je pročitati očekivanja Turističke organizacije Kotor da će ova godina oboriti sve rekorde kada je u pitanju posjećenost za vrijeme ljetne turističke sezone. O saobraćajnim gužvama malo se govori, očigledno za sada nema riješenja za taj problem. Ni pothodnik koji povezuje luku sa gradom nije mnogo pomogao. Sa dolaskom prvog kruzera od tunela do Dobrote putuje se najmanje 45 minuta, mada probleme saobraćajnih gužvi ne generišu samo turisti sa kruzera.

Svjedočili smo danas, velikom broju kamiona i šlepera koji su u tranzitu kroz Kotor, koji sve više izbjegavaju korištenje trajekta na liniji Lepetane – Kamenari.

Osim saobraćajne gužve od tunela prema Kotoru nije bolja situacija ni sa druge strane od Dobrote prema Kotoru, i tu smo u koloni proveli 30-tak minuta.

Čekajući u koloni kroz Dobrotu na raskrsnici prema trećem putu, sliku i trend živjeti u skladu sa prirodom, upotpunilo nam je stado ovaca i jagnjadi koje bezbrižno pasu ispred zgrada.

Slika iz Kotora 12. april 2023. – Foto Boka News

Kolega me je pitao jesi siguran da nisi promašio put, jesmo li mi stvarno na ulazu u drevni UNESCO-v Kotor i konstatovao, više mi ovo liči na razglednicu sa sjevera države…

Slika iz Kotora 12. april 2023. – Foto Boka News

O problemu stoke koja je puštena u pojedinim djelovima grada Boka News je više puta upozoravao, ali priča se i dalje nastavlja…

 

Izvor:M.M.

Najčitanije