17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – građani naselja Sveta Vrača godinama imaju problem sa puštenom stokom koja ugrožava…

U kotorskom naselju Sveta Vrača građani godinama imaju problem sa ovcama i kozama koje nesavjesni vlasnici puštaju da lutaju naseljem.

Na samo dva kilometra od drevnog UNESCO-vog Starog grada fotografije koje nam šalju građani djeluju nestvarno i nespojivo sa turističkom destinacijom kakav je Kotor.

Mještani kažu da je ovaj problem izražen godinama, puštena stoka se nekontrolisano kreće ulicama, često izaziva zastoj u saobraćaju, ulazi u privatna dvorišta, oko stambenih objekata koje stanari uređuju sve uništavaju, a kontejnere za smeće redovno posjećuju, od ranih jutarnjih sati… Uprkos upozorenjima i obraćanju Komunalnoj policiji ovaj problem ni do danas nije riješen.

Sveta Vrača – Kotor

„Prošle sedmice bili smo jako iznenađeni kada nam je ta ista Komunalna policija na automobilima ostavila upozorenja za nepropisno parkiranje. Postoji problem jer nema dovoljno uređenih parking mjesta, a naselje se sve više širi i gradi. Interesantno je kako inspektori Komunalne policije Kotor vide nepropisno parkirane automobile ali ne i ovce i koze, zbog kojih su neki dan čekali na putu da stoka prođe kako bi nastavili postavljati obaviještenja o nepropisnom parkiranju…“ – kazao nam je jedan od građana.

Svakako da ovo nije lijepa razglednica iz Kotora, jer brojni turisti u naselje Sveta Vrača iznajmljuju apartmane, ali to je naša stvarnost, mi sa tim živimo svaki dan. Nadamo se da će Opština Kotor i inspekcijski organi konačno naći riješenje za ovaj problem, prije riješavanja parking problema, poručuju građani.

Najčitanije