11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Nije bilo izdavanja dozvola za gradnju

Kotor – gradnja foto Boka News

U 2020. godini nije bilo izdatih građevinskih dozvola, ali jeste jedna upotrebna (za fizičko lice), dok je u 2019. godini izdato 15 građevinskih dozvola i to za gradnju na području Grblja sedam, Dobrote pet, Škaljara dvije i Risna jedna dozvola, i 13 upotrebnih dozvola, saopšteno je „Danu” iz Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje Opštine Kotor.

Po podacima ovog resora, u 2020. godini je izdata jedna upotrebna dozvola (područje Grblja), dok ih je u 2019. godini izdato ukupno 13. Od janura prošle do maja ove godine izdata su tri rješenja o prenamjeni stambenog u poslovni prostor, dok je za pretvaranje poslovnog u stambeni prostor izdato pet rješenja. Što se tiče upravnih postupaka za pretvaranje zajedničkih djelova stambene zgrade u stambeni prostor nije ih bilo, kao ni izdatih rješenja o urbanističko-tehničkim uslovima za nadogradnju višeetažnih stambenih zgrada. Kada je u pitanju broj upravnih postupaka iseljenja bespravno useljenih lica u posebne djelove stambene zgrade, vode se dva postupka koja su još u proceduri.

-Opština Kotor posjeduje stambene jedinice u zgradi „Urbinga” u Dobroti – Sveti Stasije, od kojih jednu stambenu jedinicu, po osnovu Ugovora o zakupu, koristi zaposleni u Opštini, dok se za ostale stambene jedinice vode parnični postupci pred Osnovnim sudom proistekli po osnovu Odluka o raspodjeli stanova po raspisanim oglasima za dodjelu stanova u zakup po povoljnim uslovima zaposlenima u Opštini. Lokalna uprava je zaključila ugovore o zakupu stanova po povoljnim uslovima sa zaposlenima u stambenom objektu u Škaljarima i jedan u Starom gradu, navodi se u odgovoru dostavljenom „Danu” iz Sekretarijata za urbanizam.

/B.M./

Izvor:Dan

Najčitanije