13 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – obilježavanje Dječije nedjelje od 2. do 6. oktobra

DJECIJA NEDJELJA 2023.

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor od ponedjeljka 2. oktobra do petka 6. oktobra organizuje program povodom obilježavanja Dječije nedjelje.

Izložbom likovnih radova autora Andrije Blagojevića, učenika četvrtog razreda Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” u Dobroti, biće zvanično otvorena Dječija nedjelja u ponedjeljak, 2. oktobra u 12 sati, u staklenoj galeriji Kulturnog centra.

Zainteresovani/e izložbu mogu pogledati do 10. oktobra.

U utorak, 3. oktobra, od 17 sati u prostoru Omladinskog kluba biće održaće turnir u šahu za djecu i mlade do 18 godina. Kulturni centar ovaj događaj realizuje u saradnji sa Šah klubom Kotor.

U srijedu, 4. oktobra, Teatar mladih izvešće lutkarsku predstavu „Crvenkapa“ u pozorišnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 10 sati. U predstavi igraju Branka Femić i Jelena Simić. Predstava je poklon prvacima.

U saradnji sa kotorskim Domom zdravlja planiran je razgovor sa pedijatrom, doktorom Vladimirom Dedovićem u Osnovnoj školi „Veljko Drobnjaković“ u Risnu, u četvrtak, 5. oktobra i dan kasnije u Osnovnoj školi “Nikola Đurković” Radanovići.

U četvrtak, 5. oktobra sa početkom u 19 sati planirana je dodjela nagrada najboljim učenicima na šahovskom turniru, nakon čega će uslijediti promocija knjige „Kad figure ožive”, Dragana Popadića, publiciste i šahovskog FIDE majstora.

U petak, 6. oktobra u Gradskoj biblioteci i čitaonici sa početkom od 17 sati planiran je razgovor o mandolini sa članovima vokalno-instrumentalnog sastava (VIS)  “Škuribanda” iz Kotora.

Najčitanije