15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – “Od Božića do Božića”

Nastup klape foto Mediabiro

Sedmu godinu za redom, tokom decembra mjeseca u Kotoru se održava prednovogodišnja manifestacija “Od Božića do Božića”. Početak manifestacije obilježio je veliki tradicionalni novogodišnji koncert Gradske muzike u JU Kulturni Centar Nikola Đurković, dok su posjetioci u večernjim satima imali priliku da uživaju a numerama klape Assa Voce.

Direktor Turističke organizacije ( TO ) Kotora, Jovan Ristić tom prilikom je kazao da Kotor ove godine po prvi put organizuje i Novogodišnji bazar, ispred zidina Starog grada.

“U narednim danima nastavlja se podjela paketića u svim školama i vrtićima, to je nešto što smo pokrenuli prošle godine. Svako dijete u Opštini Kotor dobiće svoj novogodišnji paketić.”, kazao je on.

Od Božića do Božića

Kao i svake godine, organizovana je i Dječija Nova godina, koju Kotor tradicionalno organizuje 30 – og decembra, kada će sve mališane zabaviti Leontina i Ivana Peters, kao i grupa D – mol, napomenuo je Ristić.

“Istog dana, u večernjim satima imamo koncert lokalne grupe The grupa, kao i srbijanske grupe Ničim izazvan. Nakon toga, očekujemo spektakularni koncert Zdravka Ćolića, koji će početi  u 23:30 h, dok će kao predgrupa nastupiti grupa Toć”, naglasio je on.

Ristić je kazao da, po trenutnim najavama, očekuju dobru posjetu tokom novogodišnjih praznika.

Od Božića do Božića

“Ovom prilikom bih poručio svima koji planiraju da posjete Kotor da dođu malo ranije, i tako izbjegnu gužve. Vjerujemo da će nas i vrijeme poslužiti, stoga, očekujemo jedan lijep provodod” rekao je on, i naglasio da će u svim lokalima u Kotoru, tokom 1. januara biti organizovan muzički program sa živom muzikom .

 “Nakon toga, za Badnju noć, organizovali smo koncert Jelene Zvicer. Nadam se da će se u Kotoru probudi onaj stari duh proslava praznika, noćnih izlazaka i dobrog provoda, po čemu smo i prepoznatljivi”, zaključio je Ristić.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije