21.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Papaladom a la maka završena manifestacija “Od Božića do Božića”

Papaladom a la maka, danas je na Tgu od oružja u Kotoru završena manifestacija „Od Božića do Božića“, koja se organizuje već sedmu godinu.

Lijepo vrijeme i ugodnih 14 stepeni Celzijusa te gastro delicije uz zvuke kotorskog benda “Nitro” privukli su veliki broj Kotorana i njihovih gostiju.

Organizatori NVO „Karampana“ i TO Kotor priredili su feštu na kojoj su posjetioci uživali u gastro specijalitetima svih bivših republika ex YU. Naravno tu su se našle i delicije Bokeške kužine.

Na trpezama su se našle kuvane domaće kobasice, crni i crveni rižoto, njoke, mlinci, pršut, sir, pečena prasetina, pasulj, gulaš, pite, štrudeli, baklave, tulumbe, limunade, dakle, svega po čemu je prostor bivše države bio prepoznatljiv u gastronomskom smislu.

Papalada 2020.

Papalada a la maka imala je i svoju humanitarnu dimenziju, tako da posjetioci koji su konzumirali delicije su umjesto plaćanja mogli donirati sredstva bolnici u Risnu.

U ime organizatora NVO “Karampana” obratila se Tina Bjelobrković koja je izrazila zadovoljstvo organizacijom, raznovrsnim programom, posjetom i rekacijama brojnih konzumenata ovogodišnje manifestacije “Od Božića do Božića” koja je trajala od 23. decembra 2019. do 8. januara 2020.

Papalada 2020. – Matija

Posebnu pažnju publike danas je izazvao nastup najmlađeg člana benda “Nitiro” malog Matije koji je imao uspješan debi na bubnjevima, sa samo pet godina.

Najčitanije