12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor po uzoru na Beč – “Na lijepom plavom Jadranu”

“Na lijepom plavom Jadranu” naziv je koncerta klasične muzike koji je danas priređen na glavnom gradskom trgu u Kotoru u sklopu manifestacije „Od Božića Do Božića“.

U ime TO Kotor posjetioce je pozdravila direktorica Ana Nives Radović, koja se zahvalila na strpljenju obzirom na kašnjenje koncertra koji je bio uzrokovan nestankom električne energije u Starom gradu.

„Na prijedlog Ministrstva kulture CG i NTO odlučili smo se da organizujemo ovaj koncert. Prihvatili smo ideju da budemo prvi grad u Crnoj Gori koji će duh Beča, kroz projekat „Zvuci klasične muzike u turizmu“ prenijet u Crnoj Gori“ – kazala je Radović.

Ana Nives Radović – direktorica TO Kotor

Publika je uživala uz zvuke klasične muzike, Vivaldija, Štrausa, Mocarta, ali i iz crnogorskog muzičkog opusa, kompozitora Milenka Pejovića u njegovom aranžmanu, klasike prilagođene  za gusle.

Na koncertu su nastupili vedrana Kovač klavir, Milena Rajković i Milena Vuković violina, Anda Bushi viola, Lazar Bubanja violončelo, Predsrag Vujović kontrabas, Angela Mijušković flauta, Milica Milanović sopran, Dijana Floršić-Marković mezzosopran, Manja Pavićević i Ksenija Sinđić balerine, Luka Janković gusle.

Novogodišnja tombola

tombola na trgu

U sklopu manifestacije „Od Božića Do Božića“ koncertu je prethodila tradicionalna novogodišnja tombola na trgu.

tombola

Najčitanije