16 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – podrška investicijama za razvoj ruralnog turizma

Gornji Stoliv / foto TO Kotor

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sprovodi informativnu kampanju povodom početka implementacije IPARD III programa. Pozivaju se sva zainteresovana lica da prisustvuju sastanku koji će se u Kotoru održati 09. februara 2024. godine u 14 sati u skupštinskoj sali Opštine Kotor – Palati Bizanti.

Prvi IPARD javni poziv za Mjeru 7: DIVERZIFIKACIJA GAZDINSTAVA I RAZVOJ POSLOVANJA, PODMJERA 7.1 Podrška investicijama za razvoj ruralnog turizma biće objavljen krajem februara mjeseca 2024. godine i trajaće 60 dana.

Korisnici ove mjere su fizička lica, kao nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u skladu sa važećim Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju, upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do dana objave javnog poziva i pravno lice – mikro i malo preduzeće, u skladu sa važećim Zakonom o računovodstvu osnovano ili koje posluje u ruralnim područjima, kao nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u skladu sa važećim Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju, upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do dana objave javnog poziva.

Podržavaće se investicija čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi od 10.000 € do 200.000 € (nije uključen PDV).

PRIHVATLJIVE INVESTICIJE: izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili opremanje komplementarnih ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja; izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili opremanje objekata za pripremanje hrane i pića, uređenje turističke infrastrukture; investicije i tretman otpada i prečišćavanje otpadnih voda i investicije u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora energije.

Najčitanije