30.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor ponudio pomoć Gazientapu

Vladimir Jokić

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić uputio je danas pismo gradonačelnici pobratimskog grada u Turskoj Gaziantepa, Fatmi Sahin u kome izražava saučešće i ponudio da uputi jedinicu Službe zaštite i spašavanja Kotor kako bi pomogli u pronalaženju preživjelih, zbrinjavanju građana i otklanjanju poslijedica katastrofalnog zemljotresa.

“Takođe, spremni smo da primimo grupu djece školskog uzrasta koja su izgubila svoje domove. To bi mogao biti jedan razred zajedno sa učiteljima, kako bi nastavu mogli imati i ovdje na svom jeziku i po svom programu, dok se ne stvore uslovi za bezbjedan povratak i nesmetano odvijanje nastave u Gaziantepu. Grad Kotor bi obezbjedio smještaj, ishranu i prostor za izvođenje nastave. Na raspolaganju smo i za svaku drugu vrstu pomoći u okviru naših mogućnosti i kapaciteta”- kaže se u pismu.

Pismo prenosimo integralno.

Pismo predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića gradonačelnici Gaziantepa Fatmi Sahin 

Poštovana gradonačelnice, draga prijateljice,

Duboko smo potrešeni slikama razornog zemljotresa koji je jutros zadesio Gaziantep i čitavu regiju.

U ime građana Kotora i svoje lično ime upućujem iskreno saučešće gradskoj upravi i porodicama stradalih.

Kotor i crnogorsko primorje je prije četiri decenije takođe zadesio katastrofalni zemljotres, te smo u potpunosti svjesni težine situacije u kojoj se nalazite.

Kao prijateljski, pobratimski grad želimo pružiti podršku građanima Gaziantepa, te nudimo da uputimo našu jedinicu Službe zaštite i spašavanja kako bi pomogli u pronalaženju preživjelih, zbrinjavanju građana i otklanjanju poslijedica zemljotresa.

Takođe, pozivamo da primimo grupu djece školskog uzrasta koja su izgubila svoje domove.
To bi mogao biti jedan razred zajedno sa učiteljima, kako bi nastavu mogli imati i ovdje na svom jeziku i po svom programu, dok se ne stvore uslovi za bezbjedan povratak i nesmetano odvijanje nastave u Gaziantepu.

Grad Kotor bi obezbjedio smještaj, ishranu i prostor za izvođenje nastave.
Na raspolaganju smo i za svaku drugu vrstu pomoći u okviru naših mogućnosti i kapaciteta.
Cijenjena gradonačenice, dragi prijatelji,

U iščekivanju povratne informacije, želimo da znate da su Kotor i Kotorani uz vas u ovim teškim trenucima.

Iskreno,
Predsjednik Opštine Kotor,
Vladimir Jokić

Najčitanije