7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – predloženi kandidati za nagradu “21. novembar”

 

Kotor – foto Boka News

Na osnovu Odluke o javnim priznanjima Opštine Kotor Žiri za dodjelu nagrade “21. novembar” prispjela su dva pojedinačna kovertirana predloga za nagradu koja se dodjeljuje povodom Dana opštine Kotor.

Predloženi kandidati su Turistička organizacija Kotora na čelu sa direktorom Jovanom Ristićem. U obrazloženju predloga se kaže da su doprinjeli i dali značajan doprinos unapređenju turističke ponude grada, uvođenjem velikog broja kvalitetnih novina, poštujući tradicionalne vrijednosti Kotora, održivost turizma i iskazujući empatiju prema sugrađanima, predlagač je Mjesna zajednica Stari grad Kotor.

Drugi predlog su kotorski vatrogasci Nikola Banićević, Božidar Belan i Mario Marković, pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Kotor, za pokazanu izuzetnu humanost, hrabrost i visoku profesionalnost u spasilačkoj misiji pružanja pomoći gradu pobratimu Gaziantepu, nakon razornog zemljotresa u Turskoj, predlagač je Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor

Nagrada se dodjeljuje za ostvarene rezultate u posljednjoj godini dana, a u izuzetnim slučajevima za postignute rezultate u dužem vremenskom periodu, kaže se u saopštenju Žirija za dodjelu nagrade „21. novembar” koji podpisuje predsjednica dr Dušica Ivetić.

Najčitanije