20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima „Život čini zdrava hrana bez duvana”

Daria Emrić

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) i Opština Kotor u saradnji sa Organizacijom žena Risan, OŠ „Veljko Drobnjaković” u Risnu i Kaffe barom Route 66 Risan, organizuje povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima izložbu dječjih crteža na temu „Život čini zdrava hrana bez duvana”.

Izložbu će u OŠ „Veljko Drobnjaković” u srijedu 31. maja tekuće godine u 11 sati na sam Dan kada se i obilježava, otvoriti Bojana Petković, sekretarka sekretarijata za kulturnu baštinu Opštine Kotor.

Naglašavamo, po ko zna koji put, da je od posljedica pušenja kao jedne od najtežih bolesti zavisnosti samo u prethodnoj godini, kako navodi Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) u svijetu umrlo preko šest miliona, a u Crnoj Gori preko 1.500 osoba.

Povod za Izložbu je kao što smo naveli Svjetski dan bez duvanskog dima, koji se u svijetu obilježava Odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija od 1988. godine. Za moto ovogodišnjeg 31. maja (World No Tobacco Day 31. May 2023.), SZO (WHO) je odredila temu: „Hrana nam treba, a ne duvan” („We need food, not tobacco”).

Najčitanije