21 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor: Predsjednik opštine o aktivnostima u vrijeme pandemije

Željko Aprcović

Kotorska lokalna samouprava, bez obzira na aktuelnu situaciju realizuje redovne planirane infrastrukturne aktivnosti, a prvi čovjek grada Željko Aprcović, poručuje da bez obzira na poteškoće, život ne smije da stane.

– Smatram da ćemo na ovaj način pokazati da lokalna samouprava bez obzira na poteškoće u finansiranju želi da radi na tome da se život u gradu nastavi, kako bi izlazak iz ovog kriznog perioda dočekali spremni – kaže Aprcović.

On kaže da opštinske službe rade permanentno, na sve zahtjeve građana se odgovara urgentno

– Fokus lokalne samouprave je da projekti koji su opredijeljeni za realizaciju tokom ove godine, moraju biti realizovani kako je i planirano. U toku su radovi na izgradnji pothodnika, zatim rekonstrukcija gradskog sata u Starom gradu, koji će ubrzo biti završeni, a okončana je rekonstrukcija krova iznad markata, tj. gradske pijace koja je završena je nedavno. Izabrali smo izvođača radova na rekonstrukciji, izgradnji šetne staze od južnih gradskih vrata na Gurdiću do Citadele, dok se drugi dio od Citadele do Ljetnje pozornice trenutno popločava. Zatim, dogovorena je izgradnja Njegoševe ulice, dužine 900 metara , za koju smo dobili projektno tehnička rješenja, kao i Ulica Jova Brkanovića – kaže Aprcović.

Kotor u vrijeme corona virusa mart 2020. – foto Boka News

Predstoji, po njegovim riječima, da Savjet Direkcije raspiše tender za izvođenje radova na rekonstrukciji i asfaltiranju Ulice Tabačina i ulice koja vodi prema Zlatnim njivama , kao i završetak asfaltiranja dva parking prostora na skretanju, raskrsnici prema donjem putu u Dobroti ispod zgrada ,,Pionira“. Završen je izbor najpovoljnijeg ponuđača za ulicu u Risnu, i očekujem da u narednih 15-ak dana izvođač započne realizaciju tog posla.

Razmišljaju o zamjeni podvodnog cjevovoda Muao Prčanj Stoliva

Kada je u pitanju vodovodna infrastruktura, on navodi, da se razmišlja o zamjeni podvodnog cjevovoda koji pokriva područje Mua, Prčanja i Stoliva, a koji je oštećen prošle godine .

– Uradićemo projektno tehničku dokumentaciju, utvrditi izvore finansiranja za zamjenu oštećenog cjevovoda kako bi potrošači sa tog dijela imali kvalitetno i redovno vodosnabdijevanje – kaže Aprcović.

Završena je izgradnja jednog dijela trotoara od luke Kotor do otvorenog bazena, a uradiće se i ozelenjavanje površina uz drvored kamelija kako bismo napravili adekvatne kvalitetne zelene fizičke prepreke, a u toku su i radovi na revitalizaciji italijanskog parka.

Aprcović dodaje da se nivo čistoće u gradu održava na kvalitetan način, te da su komunalci postavili dio malih kanti za otpatke u Starom gradu i u okviru kontakt zone.

Predstoji zastakljivanje bazena

Kada je u pitanju rekonstrukcija zatvorenog bazena, Aprcović ističe da je fokus pažnje lokalne samouprave na završetku tog značajnog objekta za Kotor.

– Stigle su staklene površine, međutim majstori iz Italije tj. fabrike koja je isporučila staklene površine ne mogu da uđu zbog aktuelne više sile. Očekujemo ih u narednim danima kako bi se pristupilo zastakljivanju bazena. Pristupilo se izboru odabranog izvođača radova na finalizaciji zanatskh radova. Dio keramičkih radova na prostoru za presvlačenje igrača kao i prostoru buduće teretane se radi, dio keramike je isporučen i u tom dijelu bio je zastoj jer su kamioni sa keramikom iz inostranstva stojali na graničnim prelazima u drugim državama. Očekujem da će se intenzivirati radovi i da će biti završeni do početka jesenjeg dijela priprema naše vaterpolo i plivačkih selekcija iz Kotora – kazao je on.

Pothodnik radovi Kotor

Podzemni prolaz polanijau otrvoriti 13.jula

Radovi na jednom od najvažnijih projekata – pothodniku na rivi – odvijaju se po planu. Željko Aprcović je ranije saopštio da će podzemni prolaz otvoriti 13. jula. Do sada su završeni radovi na gornjoj ploči, čime su u cjelosti završeni grubi radovi na budućem pothodniku.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije