7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – publika oduševljena nastupom klape Cambi (VIDEO)

Na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, u srijedu je u okviru festivala KotorArt, nastupila je klapa Cambi, jedna od najpoznatijih i najboljih dalmatinskih klapa.

Tenori Eduard Šegota, Jozo Delaš i Duško Britvić, bariton Mislav Biočina, bas-bariton Hrvoje Lozančić i bas Dino Šimera oduševili su publiku izvodeći klapske pjesme ali i obrade dalmatinskih pop pjesama po čemu su i prepoznati široj publici, ne samo ljubiteljima a capella pjesme. Za klavirom je bio Tomislav Šošić. Samo neke od pjesama koje su se mogle sinoć čuti su Cesarica, Lipa moja, Trag u beskraju, Odlazak, Jedna rič, Moja poslednja i prva ljubavi, Sad kada došla si…

Cambi u Kotoru – foto Mediabiro

Vrlo zahtjevni aranžmani i pažljivo biran repertoar učinili su da klapa, od samog početka koncerta vodi publiku na jedno putovanje kroz Dalmaciju i mediteranske note, izazivajući oduševljenje kod publike, koja je, zajedno sa klapom, pjevala do poslednjeg stiha. Publika je, stajaćim ovacijama, pozdravila Klapu Cambi koji su na bis izveli čuvenu pjesmu “Bokeljska noć” koja je, uz tekst Maje Perfiljeve i uz izvođenje Vica Vukova pobjedila na poznatom Splitskom festivalu zabavne muzike 1967. godine i predstavlja neizostavni dio repertoara svake bokeljske proslave.

Cambi u Kotoru – foto Mediabiro

Bilo je fatastično. Ovo je baš ugodan ambijent za nas, voljeli bi da ima više ovakvih pozornica. Kotor je posebno mjesto za nastupe, i ovdje nas uvijek lijepo dočekaju. Publika zna šta može očekivati od nas, a na nama je velika odgovornost ali i čast pred ovakvom publikom pjevati, a  to se nosi u srcu. – izjavio je, nakon koncerta, bariton Mislav Biočina.

Zahvaljujemo se predstavnicima nove turističke atrakcije Crne Gore, žičari Kotor-Lovćen, generalnom sponzoru Kotor Cable Car serijala koncerata, u okviru kojeg smo imali priliku uživati u sinoćnjem fenomenalnom nastupu klape Cambi. Početkom avgusta, u okviru istog serijala, očekuju nas koncerti Urban & 4 kao i Trija Vlatka Stefanovskog. – istakli su iz PR službe festivala.

Najčitanije