8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – SNP traži manjinsku vlast, sve izgledniji novi izbori…

Kotor - foto Boka News
Kotor – foto Boka News

Na sastanku koji je održan večeras, predstavici OO SNP Kotora,  sa predstavnicima ostalih opozicionih partija – Demokrata, DF, URA i SDP, zatražili su podršku za SNP da sama formira novu lokalnu vlast u Kotoru.

„Polazeći od toga da su predstavnici DF, Demokrata, GP URE i SDP tokom pregovora naglašavali da razvlašćivanje DPS jeste ključni cilj kojem mora biti podređen svaki partijski ili lični cilj i potencirali da postoji 17 opozicionih odbornika koji žele razvlašćivanje DPS, predložili smo im da manjinski podrže SNP.

Na taj način ćemo obezbjediti razvlašćivanje DPS-a i potpuni diskontinuitet vlasti. Na ovaj način, takođe, iskazujemo i odgovornost prema više od 6.000 birača, ali i svim građanima Kotora koji očekuju formiranje nove vlasti.

Sublimirajući sve dosadašnje sastanke naših političkih subjekata, pokušali smo da prevaziđemo ona pitanja koja su nas do sad razdvajala, a to je odbijanje SDP da napusti koalicionu vlast sa DPS-om podnošenjem ostavki, kao i podrška DF, URE i Demokrata takvom stavu SDP.

Iz tih razloga, danas smo krenuli od onog što nas spaja, a što su naše kolege posebno naglašavale kao prioritet svih prioriteta, a to je razvlašćivanje DPS.

Podsjećamo da su naše kolege iz partnerskih partija i grupa građana kroz više medijskih istupa ukazali na to da su spremni da ponude, odnosno da su nudili manjinsku podršku SNP.
Iz tih razloga, očekujemo da ćemo brzo dobiti odgovor i ukoliko on bude pozitivan, već tokom sledeće sedmice može se izvršiti izbor predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine „ – kaže se u saopštenju SNP-a Kotor.

Nako što su saslušali ponudu SNP-a, predstavnici ostalih stranaka napustili sastanak i zatražili da im takvu ponudu SNP dostavi napismeno, prije nego što na nju zvanično odgovore.

Nakon večerašnjeg obrta, mogućnost da opozicija i SNP formiraju novu vlast u Kotoru gotovo da i ne postoji

Očigledno da se za sada kristalizuju varijante formiranja vlast u Kotoru, kolalicija SNP, DPS, LP i HGI ili novi izbori.

 

Najčitanije