15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Tri kruzera dovela nekoliko hiljada turista

U Luku Kotor danas su uplovila tri kruzera koja su doveli nekoliko hiljada turista. Najinteresantniji je bio kruzer njemačke kompanije “TUI Cruises” iz Hamburga “Mein Schiff 3”, koji je izgrađen po visokim standardima zaštite životne sredine a koga zovu zeleni brod.

Mein Schiff 3 uploviće u Bokokotorski zaliv ove godine još 12 puta.

Pored njega danas su u luci Kotor boravili i kruzeri “Norwegian Jade” poznate norveške kompanije “NCL (Norwegian Cruise Line)”, kao i brod “Black Watch”.

MEIN SCHIFF 3

Mein Schiff 3
Mein Schiff 3

Mein Schiff 3 je kruzer u vlasnistvu kompanije TUI Cruises. Napravljen je u brodogradilistu STX Finland Turku 22.maja 2014. godine. Brod je napravljena sa ekoloski prihvatljivim energetskim postrojenjima i energetski efikasnim rjesenjima koji smanjuju emisije za 30 posto u poredjenju sa drugim kruzerima slicne velicine.

Mein Schiff 3 je dugacak 295m i sirok 35.8m, gaz broda je 8 m a BRT iznosi 99.700 t.

Brod sadrzi 15 paluba za putnike sa 1253 kabina gdje je ukljuceno oko 80 posto kabina sa balkonom.

The Great Freedom, jedan od glavnih karakteristika broda, je staklena povrsina u obliku dijamanta izvani koja pokriva dvije palube cija je ukupna povrsina oko 167m².

Brod karakterise i zabavnu zonu ,Grosse Freiheit i druge restorane, barove i lokale. Na brodu ima i prva Filharmonija na moru  Klanghaus, velicine 270m² sa 300 sjedecih mjesta.

Dodatni sadrzaji na brodu se unutrasnji bazen, vrtic, bolnica i sve popratne prostorije koje se nalaze na svakom kruzeru kao recepcija i drugo. Brod nudi veliki broj opcija za jelo u restoranima kao sto je Atlantic, bufe restoran Anckelmannsplatz, GOSCH sa jelima od ribe, Backstube bakery i Hanami, sa japanskom kuhinjom. Takodje tu je I Richards restoran, Surf & Turf, Tag-und-Nacht bistro i poslasticarnica. Na palubi 14 je Alster Bar & Grill. Tu je i veliki broj barova kao Abtanz bar, Diamant bar, Café lounge, TUI bar, Ueberschau-bar, Indispensable Bar i Champagnertreff.

Brod ima 12,000m² otvorenog prostora sa lezaljkama, spa i sauna, sportske arene sa personalnim trenerima, trake za dzoging, bazeni i vanjski sportovi. Na brodu je i Paul Mitchell frizerski salon kao i veliki broj duty free butika.

NORWEGIAN JADE

"Norwegian Jade"
“Norwegian Jade”

Sa putovanjima po Mediteranu koji traju i po godinu dana, Norwegian Jade je savrsen nacin da obiđete piramide, dvorce, katedrale, romanticna ostrva i sofisticirane gradove Evrope. Dok krstarite od luke do luke predivnom obalom, na brodu cete imati zabavu dan i noc koja ukljucuje nocne klubove, nagradjivane restorane, veliki kazino, bazeni, spa centar, room servis, umjetnicku galeriju, tereni za kosarku, tenis i odbojku, sala za sastanke, fitness centar, internet kafe, biblioteka, teatar, butici i dzoging trake.

Takodje ima puno zabave za djecu tako da je Norwegian Jade pravi kruzer za cjelu porodicu. Brod je šest puta dobitnik nagrade za ”Vodeci Evropski kruzer” od strane World Travel Award-a.

Brod plovi pod zastavom Bahama, duzina broda je 294 m, a BRT je 93.558.

BLACK WATCH

Black Watch
Black Watch

Kruzer Black Watch kompanije Fred.Olsen Cruise Line plovi pod zastavom Bahama, duzine je 205,46m i ima 28613 BRT.

Putnici na brodu mogu uzivati u nekoliko restorana i kafe barova, buticima, teatru i ruletu. Za relaksaciju na ovom brodu tu su zaduzeni spa centar i salon, fitnes centar, bazen i đakuzi, sauna, biblioteka, sala za ljubitelje kartaskih igara i dr.

Na brodu se nalaze apartmani, kabine sa balkonom, unutrasnje kabine, spoljasnje kabine i jednokrevetne kabine.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije