16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Tripundanske svečanosti

Tripundan - Mornari straža -Photo Boka News
Tripundan – Mornari straža -Photo Boka News

U sklopu programa Tripundanskih svečanosti, zaštinika grada Kotora, Svetog Tripuna, sutra 2. februara, ponedjeljak u 18 sati mornari će prenjeti relikvijar do oltara u katedrali, nakon čega je kađenje moći. Bokeljski mornari će držati stražu pored moći.

U utorak 3. februara na Tripundan, svete mise su u 10 i u 18 sati.

U nedjelju 8. februara biće organizovana Vanjska svečanost, procesija.

Katedrala Svetog Tripuna
Katedrala Svetog Tripuna

U 8.30 okupljanje mornara u Domu Bokeljske mornarice Kotor, na Pjaci od kina, u 9.20 Odred podružnice Kotor sa Gradskom muzikom Kotor ispred glavnih gradskih vrata dočekaće odred mornara podružnica Tivat i Herceg Novi, kao i Gradsku muziku Tivat. U 9.40 ispred Doma Bokeljske mornarice formiraće se Glavni odred Bokeljske mornarice koji sa gradskim muzikama Kotora i Tivta prolazi ulicama grada do trga Sv. Tripuna, u 9.50 slijede raport vice admiralu Bokeljske mornarice ispred katedrale i pozdravni plotun. Na trgu ispred katedrale, bazilike mornarica će u 10 sati plesati kolo u čast Sv. Tripunu.

U 10.30 će biti svečana pontifikalna misa koju će služiti monsinjor Mate Uzinić, biskup dubrovački. Poslije svete mise biće održana svečana procesija ulicama grada.

Najčitanije