21 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – “Unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama u Crnoj Gori” – O.Š “Njegoš” u punom kapacitetu do kraja godine

Foto Vlada CG

Ministar prosvjete Miomir Vojinović obišao u četvrtak je sa predsjednikom Opštine Vladimirom Jokićem i direktoricom Tamarom Radonjić radove na JU Osnovna škola “Njegoš” Kotor, na kojoj se vrši sanacija i adaptacija u okviru projekta “Unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama u Crnoj Gori”, koji Ministarstvo kapitalnih investicija sprovodi sa KFW bankom ( razvojna nemačka banka), a čiji su najveći korisnici školski objekti. Ovim projektima je u prethodnom periodu rekonstruisano preko  30 školskih objekata.

Radovi na školi  ”Njegoš” se izvode u okviru istog ugovora sa objektima Srednje stručne škole u Nikšicu i Gimnazije u Tuzima. Ukupna vrijednost radova na ova tri objekta je 7 miliona eura.

Ministar je sa predsjednikom opštine Kotor Vladimirom Jokićem i direktoricom škole Tamarom Radonjić, obišao dio zgrade škole koji  je od 2. oktobra spreman i koristi se za realizaciju vaspitno-obrazovnog procesa. U školi funkcioniše 16 učionica, toaleti u prizemlju i na spratu i jedna prostorija za administraciju.

Foto Vlada CG

Kroz projekat energetske efikasnosti, na JU OŠ “Njegoš” saniran je krov i urađena termoizolacija, u toku je izrada termoizolacije na fasadi, zamijenjena je stolarija, zamijenjene su elektro instalacije, postavljena nova rasvjeta, instalirano je ozvučenje.

Početkom novembra očekuje se instalacija nove termo pumpe dok su svi radijatori i cijevi za grijanje već zamijenjeni.

Kako je predviđeno projektom, sanacija i adaptacija škole biće završeni do kraja godine.”

Najčitanije