13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Veliki maskenbal pred veliku karnevalsku feštu

Kotorski karneval – Stare ure

Tradicionalni kotorski maskenbal će, u okviru zimskih karnevalskih fešti, biti održan večeras od 20 sat u Poslovnom centru „Vukšić”.

Goste će zabavljati Tri kvarta, Trio gušti, terraross.

Kako je saopšteno iz Organizacionog odbora, za najbolje maske, pojedinačne i grupne, obezbijeđene su novčane nagrade u iznosu od 4.300,00 eura. U kategoriji pojedinačnih maski prva nagrada iznosi 400, druga 300 i treća 200 eura, a u kategoriji grupnih maski nagrade su: za prvo mjesto 1.000, drugo 800 i treće 600 eura. Nagrada publike iznosi 1.000 eura.

“Nagrađene karnevalske grupe će biti u obavezi da izađu na karnevalsku povorku, u nedelju 3. marta, a isplata novčanih nagrada biće najkasnije 5 dana nakon održavanja manifestacije.

Prodaja ulaznica, po cijeni od 15 eura je na Kamenom kiosku od 9 do 13 i od 15 do 18 sati. Rezervacije na telefon 069 041153.

Uoči masknebala, u subotu od 11 sati održaće se Abrum kotorskim ulicama i koncert grupe TRIO GUŠT. Progam Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala završava se u nedjelju 3. marta 2019. velikom karnevalskom povorkom od 15 sati, nakon čega će biti održan koncert benda TERRAROSS i GORANA KARANA. na glavnom gradskom trgu.

Na dan karnevala iz štampe će izaći humoristično-satirični list “Karampana”.

Karampana

Organizator fešte je JU Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor, suorganizator Turističa organizacija Opštine Kotor, partner u organizaciji NVO „Fešta” Kotor, a pokrovitelj je Opština Kotor.

Najčitanije