11 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorani muku muče sa vodom, restrikcije skoro u svim djelovima opštine…

Orahovac- foto Boka News

Kotorani i dalje muku muče sa vodom. U kotorskim naseljima Dobrota, Orahovac, Perast i Risan redovno snabdijevenje vodom od početka jula je prava rijetkost. Pod restrikcijom su skoro svi djelovi opštine Kotor, od sinoć Prčanj, Stoliv, Škaljari.

“Zbog akumuliranja vode u rezervoarima koji služe za vodosnabdijevanje potrošača na višim kotama, na području od hotela “Splendido” na Prčanju do hotela “Babović” u Stolivu, kao i na području Škaljara (stara škaljarica), od utorka 4.avgusta se uvodi restriktivni režim vodosabdijevanja. Potrošači na pomenutim područjima neće imati vodu od 23 do 6 sati ujutru”, saopšteno je iz “Vodovod i kanalizacija Kotor” d.o.o.

Građani negoduju i pitaju da li je Vodovod i njegovo rukovodstvo svjesno činjenice da pospješuje pogoršanje epidemije i podstiče širenje zaraze koronavirusom?

Nedopustivo je da, u sred epidemije korona virusa, u toku koje se poseban akcenat stavlja na pranje ruku, stanovnici Kotora i njihovi gosti su primorani da higijenu održavaju povremeno, kada voda dođe, a kada dođe u pojedinim djelovima opštine uglavnom je slana…

Za sada od nadležnih nema odgovora kada će se dugogodišnji problem trajno riješit, za sada jedino što svi znamo je da sa prvim kišama će biti vode do idućeg ljeta…

Izvor:Boka News

Najčitanije