21 C
Kotor

Slušaj online radio

KotorArt talenti ŠOSMO “Vida Matjan”Kotor nastupaju na Svjetski dan muzike 

Muzička škola "Vida Matjan"- foto M. Marušić Boka News
Muzička škola “Vida Matjan”- foto M. Marušić Boka News

Koncert najboljih učenika


Najbolji učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” iz Kotora nastupiće večeras (21. juna) od 20 sati na sceni Crkve Sv. Duha. Nastupiće: Anna Potapova (flauta) iz klase Angele Mijušković, Dunja Dabić (violina) iz klase Dušice Kordić, Nikolina Dževerdanović, Josip Belan i Ksenija Kovačević (gitare), iz klasa Romea Lukšića, Mirele Mudreše i Davida Martona, Petra Marković (horna) iz klase Daria Krivokapića, Arsenije Surovikin i Marko Medojević (harmonike) iz klase Gorana Ševaljevića, Ana Vulović (klarinet) iz klase Damjana Begovića, Lara Pavićević (solo pjevanje) iz klase Nataše Pavlović, Vjera Radulović i Anja Miljenović (violine) iz klase Mileve Krivokapić, Marija Zečević (klavir) iz klase Ane Mihaljević kao i Dora Štampić (solo pjevanje) iz klase Milice Milanović. Klavirski saradnici na koncertu su Renata Kraljević, Nikola Vukčević i Radovan Jovanović.

Koncert se održava na Svjetski dan muzike, kao svojevrsni “predtakt” Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, a u okviru tradicionalnog serijala KotorArt talenti. U ovom segmentu planiran je i koncert najboljih studenata Muzičke akademije sa Cetinja, solistički koncerti violinistkinje Dee Nicaj i violončeliste Sari Šaćirija, kao i Forum mladih umjetnika..

 Serijal KotorArt talenti ove godine je podržala agencija za luksuzne nekretnine, Montenegro Sotheby’s Realty.

 Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.

 /M.D.P./

Najčitanije