20 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorske bedeme čistili zaposleni Turističke organizacije

Sa dolaskom proljeća i sve ljepšim danima, dolazi i vrijeme češćeg boravka u prirodi, na otvorenom. Kotorski bedemi i tvrđava San Đovani svakodnevno su posjećeni od strane velikog broja turista, ali i lokalnog stanovništva.

Pogled koji se pruža sa tvrđave, ali i cijelim putem koji vodi do nje, čini vrijednim sav napor potreban da bi se prešlo onih 1426 stepenika do vrha. Nažalost, i pored izuzetnog istorijskog i turističkog značaja bedema i tvrđave, veliki broj primjedbi koje svoj put nađu do kancelarija Turističke organizacije opštine Kotor, odnosi se na (ne)čistoću istih i stepen njihovog održavanja.

Kao grupa zaposlenih TO Kotor, a prije svega kao građani Kotora, već nekoliko puta smo organizovali akcije sakupljanja smeća dužinom staze do tvrđave San Đovani, te tako i danas.

Kotorski bedemi

Iako se još uvijek ne naplaćuje ulaz na bedeme, već danima se na putu do vrha može sresti veliki broj turista, kako mladih tako i onih starije životne dobi. Novitet su table postavljene u okviru turističkog obilježavanja bedema koje izvodi Sekretarijat za investicije; koje turiste upoznaju sa osnovnim informacijama i značajem tih građevina/utvrđenja.

Današnja akcija sprovodena je sa ciljem da se još jednom skrene pažnja i apeluje na javnost da odlažu smeće na adekvatan način.

Najčitanije