7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorski DPS za smjenu Jokića

Kotor – foto Boka News

Izvršnog odbora DPS Kotor, na sinoć održanom sastanku, kome su prisustvovali odbornici DPS-a u lokalnoj SO razmatrana je aktuelna politička situacija u Kotoru i u Crnoj Gori. Tom prilikom podržana je smjena predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, a i istaknuta je puna podrška predsjedniku partije Milu Đukanoviću i državnom rukovodstvu u sprovođenju evropske i evroatlantske politike, koja je dobila većinsku podršku građana Crne Gore.

Na sastanku je razmatrani rad lokalne samouprave. Kako dodaju, konstatovano je veliko nezadovoljstvo građana neradom vladajuće strukture i svakodnevnim urušavanjem univerzalnih vrijednosti zbog kojih je Kotor prepoznat kao grad svjetske kulturne i prirodne baštine.

“Zbog toga IO DPS-a i Klub odbornika DPS u potpunosti podržavaju razrješenje predsjednika Opštine Vladimira Jokića. Kotorski DPS se već duži vremenski period zalaže za smjenu apatrida Jokića, imajući u vidu brojne zloupotrebe u radu. Pomenućemo protivzakonito kandidovanje na izborima sa skrivenim državljanstvom druge države, nezakonito donošenje odluka u ime Skupštine Opštine, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, neusvajanje budžeta Opštine Kotor za tekuću godinu, nedonošenje Strateškog plana razvoja, nezakonito zapošljavanje, nerješavanje nagomilanih komunalnih problema, neracionalno trošenje sredstava, ignorisanje zakonskih obaveza o izvještavanju o utrošenim sredstvima Opštine, donošenje odluka štetnih za grad, i brojnih drugih problema, o kojima DPS Kotor redovno obavještava kotorsku i crnogorsku javnost”, objasnili su iz kotorskog DPS-a.

Oni ističu da je stav DPS Kotor po pitanju neophodnosti smjene predsjednika Opštine Kotor, ali i smjena kompletne koalicione vlasti, bio je poznati do sada.

“Novina u odnosu na raniji period je da sada postoje i drugi politički subjekti, konstituenti vladajuće koalicije u Kotoru koji priznaju da lokalna vlast ne funkcioniše od njenog samog formiranja, koji sada dijele naš stav. DPS Kotor pozdravlja novu političku realnost i očekuje zakazivanje sjednice Skupštine opštine na kojoj bi na dnevnom redu bilo razrješenje predsjednika Opštine Kotor, čime bi se stavila tačka na dvogodišnju agoniju u neradu lokalne samouprave”, tvrde iz DPS-a.

Najčitanije