23.1 C
Kotor

Slušaj online radio

,,Kotorski vizuelni umjetnici 2018”

Galerija Kotor
Galerija Kotor

Gradska galerija Kotor i ove godine, povodom Dana opštine Kotor, priprema tradicionalnu godišnju izložbu likovnog stvaralaštva u Kotoru, pod nazivom KOTORSKI VIZUELNI UMJETNICI 2018.

Kako nam je saopšteno iz Gradske galerije, pravo učešća na izložbi imaju svi likovni i primijenjeni umjetnici koji su ili rođeni ili žive i stvaraju na teritoriji Opštine Kotor, a koji su diplomirali na akademijama likovnih ili primjenjenih umjetnosti.

Svi likovni umjetnici zainteresovani za učešće na ovoj izložbi, a koji zadovoljavaju postavljene kriterijume, treba da donesu 2 do 3 rada, kao i kratku biografiju u Gradsku galeriju Kotor, najkasnije do 10. novembra tekuće godine, svakog radnog dana od 8 do 20 sati ili se prethodno informišu na telefon 032 325 204.

Dana 13. novembra zasijedaće tročlani stručni žiri koji će napraviti selekciju radova za izložbu i donijeti odluku o dodjeljivanju ,,Nagrade za najbolji likovni rad nastao u Kotoru u 2018-oj godini”, te stoga radovi koji budu predati nakon 10. novembra ne mogu i neće biti prihvaćeni. Posebno nam je drago što će Radio Kotor i ove godine podržati održavanje ove tradicionalne godišnje smotre likovnog stvaralaštva u Kotoru, tako što će dodijeliti nekom od umjetnika nagradu slušalaca, odnosno publike: ,,Ton i slika – Radio Kotor vizuelnim umjetnicima”. Naime, na sajtu Radio Kotora biće postavljene fotografije svih radova kotorskih vizuelnih umjetnika sa kojima ove godine konkurišu, te će posjetioci sajta Radio Kotora biti u prilici da glasaju po sopstvenom nahođenju. Glasanje će trajati od 14. novembra do dana otvaranja izložbe. Pobjedniku glasanja nagradu će uručiti Vjera Banićević, direktorka Radio Kotora, na otvaranju izložbe ,,Kotorski vizuelni umjetnici 2018” – stoji u saopštenju koje nam je proslijeđeno iz Gradske galerije Kotor.

Najčitanije