31.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kovačević novi izvršni direktor Instituta Igalo

Institut Igalo – foto Boka News

Odbor direktora Instituta Dr Simo Milošević izabrao je danas dr Zorana Kovačevića za izvršnog direktora te ustanove po konkursu koji je bio raspisan od 3. do 18. novembra, potvrdio je za RTHN predsjednik Odbora Batrić Kontić.

Dosadašnji vršilac dužnosti izvršnog direktora dr Savo Marić je razriješen sa te funkcije.

“Sastanak je održan u nepotpunom sastvu jer su prije nekoliko dana dva člana dali ostavke. Po meni je to diskutabilno jer je Odbor odluku o raspisivanju konkursa donio jednoglasno u punom sastavu. Postoje stengrami i zapsinici sa sastanka da su i oni bili nezadovoljni radom v.d. izvršnog direktora, rezultatima postignutim i prošle a posebno ove godine iako su tokom ove godine povećane cijene usluga prema Fondu zdravstva ali i za ostale korisnike. Takođe bio je neprofisionalan odnos v.d. izvršnog direktora prema Odboru i nisu se izvršavale odluke Odbora”, kazao je za RTHN  Kontić.

Na konkurs su se prijavila dva kandidata, odim dr Kovačevića za ovu funkciju je bila zaintereosvana i mr Slavica Milić iz Podgorice koja je početkom sedmice odustala.

“Donijeli smo odluku nakon intervjua i na osnovu plana za izlazak iz krize Instituta koji je Kovačevć dostavio na konkursu. To je jedan ozbiljan pristup da se konačno počne sa pozitivnim poslovanjem. Moram da kažem i da je Institut jedino poslovao u plusu za vrijeme kada je Kovačević bio izvršni direktor”, kazao je Kontić.

On je objasnio da je Kovačević  danas bio jedini kandidat jer je drugi, mr Slavica Milić obavijestila Odbor da odustaje i da neće doći na intervju.

“Ona je obavijestila Odbor da odustaje nakon nekih novinskih natpisa koji nisu bili istiniti i ona je, da li izrevoltirana ili iz nekog drugog razloga, odustala. Obratila se nama da neće prisustvovati intervjuu tako da je jedini kandidat bio Zoran Kovačević”, kazao je.

Na pitanje RTHN da li je odluka Odbora validna s obzirom na činjenicu da su dva člana podnijela ostavku i da je donijeta u nepotpunom sastavu, Kontić kaže da je Odbor u mandatu dok se ne izabere novi.

“Kada neko podnese ostavku, raspisuje se vanredna Skupština akcionara u roku od 60 dana na kojoj se biraju novi članovi. Dok se oni ne izaberu, ovaj Odbor direktora mora da radi”, zaključio je Kontić.

Odluku o izboru direktora osim Kontića donijeli su predstavnici manjinskog kapitala Žarko Rakčević i Savo Kalezić. Ostavke su podnijeli Predrag Dragojlović i Marija Miličković, predstavnici državnog kapitala, odnosno IRF i Vlade Crne Gore.

Najčitanije