21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ministar Radulović sa Pelevićem (MSC): Pomorstvo može biti generator razvoja crnogorske privrede

Foto MSP

Pomorstvo može biti generator razvoja crnogorske privrede, saopšteno je nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i Dalibora Pelevića izvršnog direktora Mediterranean Shipping Company  (MSC) za Crnu Goru.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno nastaviti sa aktivnostima koje će doprinijeti kvalitetnijem infrastrukturnom povezivanju sa zemljama regiona.

“Što budemo bolje razvijali infrastrukturu u zaleđu Luke Bar, poboljšaćemo i poziciju Luke Bar na tržištu i stvoriti odgovarajuće uslove da Luka Bar koristi svoje potencijale u većoj mjeri nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Na taj način će nam doći novi tereti, što će dovesti i do prisustva većeg  broja brodara u luci Bar”, kazao je Radulović.

Takođe, Radulović je istakao da je saradnja sa kompanijom MSC, pored saradnje koju ostvarujemo kroz teretni saobraćaj, posebno značajna jer je riječ o brodarskoj kompaniji koja zapošljava više od 2500 pomoraca iz Crne Gore.

“Unapređenje putne i željezničke infrastrukture ključno je za dalji razvoj Luke Bar. Važna je što bolja povezanost sa Srbijom ali i Bosnom i Hercegovinom. Smatram da je od velike važnosti snaženje saradnje preko koridora Bar-Beograd-Budimpešta”, kazao je direktor MSC za Crnu Goru Dalibor Pelević.

Imajući u vidu da direktor MSC-a ujedno obavlja i funkciju zamjenika predsjednika Koordinacionog odbora za tranzitni saobraćaj, dogovoreno je intenziviranje aktivnosti kroz navedeni Odbor, uz podršku Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Sagovornici su izrazli očekivanja da će na ovaj način tranzitni potencijal Crne Gore, ali i potencijal Luke Bar biti adekvatno valorizovani.

Najčitanije