9 C
Kotor

Slušaj online radio

Krajem sedmice stiže nam prvi toplinski val ovoga ljeta

Boka Kotorska – Stoliv – foto Boka News

Kako se približava kalendarski početak ljeta (klimatološki je ljeto počelo 1. juna), rastu i temperature vazduha te je pred nama prvi ovogodišnji toplinski val, najavljuju meteorolozi.

U drugoj polovini ove sedmice stiže nam prvi val vrućina. Najviša dnevna temperatura vazduha bit će u srijedu i četvrtak već ponegdje iznad 30, a u petak i u dane vikenda uglavnom između 31 i 35 Celzijevih stepeni.

Očekuje se naravno i porast noćnih, odnosno jutarnjih vrijednosti temperature uslijed dolaska toplije vazdušne mase nad naše krajeve.

Počinje zagrijavanje – temperature
U drugom dijelu sedmice temperatura će rasti na ljetne vrijednosti, pa će vrući dani često biti praćeni toplim noćima.
Srijeda, 16.06.2021.
Pretežno sunčano i toplo, uz promjenljivu oblačnost tokom dana, prvenstveno u kontinentalnim predjelima. U planinskim predjelima na sjeveroistoku, lokalno je moguća kratkotrajna popodnevna nestabilnost. Vjetar slab do umjeren, najčešće sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 7 do 19, najviša dnevna od 18 do 32 stepena.
Četvrtak, 17.06.2021.
Pretežno sunčano i toplo, tokom dana se očekuje razvoj oblačnosti, koji ponegdje u kontinentalnim predjelima i planinskom zaleđu Boke može usloviti kratkotrajnu kišu i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 8 do 19, najviša dnevna od 20 do 33 stepena.

Najčitanije