24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

MUP izdao upozorenje: Za vikend jaka kiša i jugoistočni vjetar

Vrijeme Boka Kotorska - oblačno sa kišom 17.novembar 2014
Vrijeme Boka Kotorska foto Boka News

Zbog vremenskih prilika, obilnih padavina i umjerenog do jakog južnog i jugoistočnog vjetra, najavljenih danas i sutra (24. i 25.), Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

– Direktorat za. zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, upozorenje je izdato na osnovu izvještaja i upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore o nastavljanju serije frontalnih talasa iznad našeg područja.

– U petak veče i subotu ujutru ili prijepodne, a na sjeveru tokom subote i umjeren do jak snijeg, uz formiranje sniježnog pokrivača (ponegdje može pasti 30 do 50 cm snijega), koji će se od sredine dana djelimično proširiti na centralne i više planinske predjele na jugu. U subotu će biti umjerenog do jakog južnog i jugoistočnog vjetra dok se u nedjelju očekuje pojačan i jak, na udare i veoma jak sjeverni vjetar, tako da su u sjevernim predjelima moguće i sniježne mećave. U subotu se očekuje jače zahlađenje, pa će u većini predjela jutarnja temperatura vazduha biti i najviša dnevna – navodi se u saopštenju.

Ova meteorološka situcija, navodi se u saopštenju MUP-a, može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne aktivnosti, zaključuju iz MUP-a.

Najčitanije