16 C
Kotor

Slušaj online radio

Kraljica Elizabeta II. pokopana u krugu obitelji

Foto Reuters

Velika Britanija i svijet oprostili su se od kraljice Elizabete Druge, najdugovječnijeg britanskog monarha – vladala je dugih 70 godina. Ceremoniji posljednjeg ispraćaja u Westminsterskoj opatiji prisustovalo je oko dvije hiljade uzvanika – od članova njezine obitelji, šefova država i vlada do pripadnika kraljevskih obitelji iz cijelog svijeta.

Poslije državnog pogreba, lijes s kraljičinim tijelom krenuo je londonskim ulicama prema dvorcu Windsor gdje je kraljica večeras pokopana u obiteljskoj grobnici u kapeli svetog Jurja.

Kraljica Elizabeta pokopana u krugu obitelji

22:35

Kraljica Elizabeta II. pokopana je u ponedjeljak navečer u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Windsor, zajedno sa suprugom koji je umro prošle godine u dobi od 99 godina, u krugu najbliže obitelji.

Foto Reuters

– Kraljica je pokopana zajedno s vojvodom od Edinburgha u memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI., stoji u objavi na službenoj internetskoj stranici kraljevske obitelji, prenosi BBC.

Pokopu su nazočili kralj Charles III. i drugi najbliži članovi kraljevske obitelji u memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI. koja se nalazi unutar kapele svetog Jurja.

Pojedinosti ceremonije nisu bile obznanjene, a Buckinghamska palača to je nazvala “duboko osobnom obiteljskom prigodom”.

Događaj nije bio emitiran na televiziji, a nisu bili prisutni ni predstavnici medija, navodi BBC.

Izvor:Hina

Najčitanije