21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kreće završna faza uređenja pješačke staze Risan – Perast

Risan- Perast – foto Ranko Maraš

JP Morsko dobro je juče zaključilo Ugovor sa preduzećem “Electro team” d.o.o. iz Budve čiji je predmet izvođenje radova na uređenju pješačke staze na potezu od Risna do Perasta. Ovo je ujedno i IV završna faza izgradnje pješačke staze koja podrazumjeva popločavanje novoigrađene staze duge 2,1 km dekorativnim prefarikovanim betonskim pločama najvišeg kvaliteta. Širina popločane staze iznosiće 1,5 m. Pri izradi projektnog zadatka posebna pažna posbevćena je planiranju specifičnog mozaičnog popločavanja koje treba da bude uklopljeno u već postojeći ambijenta Kotorsko-Risanskog zaliva.

Projekat predviđa i dva stajališta za ukupno 14 parking mjesta, odmor i panoramsko razgledanje obale.

U ovoj fazi, pored popločavanja, staza će biti ograđane zaštinim ogradama uz ivičnjake sa putne strane i sa strane mora.

Izvođač radova će shodno Ugovoru biti uveden u posao početkom oktobra, a previđeno je da radovi traju 100 kalendarskih dana od tog datuma.

Ukupna vrijednost radova na IV fazi iznosi 349.054,94 € sa uračunatim PDV-om.

Po završetku ovog posla predviđeno je postavljanje drvenih klupa, kanti za otpadke i hortikulturalno uređenje staze.

Podsjećamo da je JP Morsko dobro perethodne dvije godine sprovelo intezivne građevinske radove na izgradnji i proširenju same staze, a pred početak ljetnje turističke sezone 2018. Završilo radove na postavljanju javne rasvjete, koja ranije nije postojala na ovom dijelu Jadranske magistrale. Ukupna vrijednost svih radova iznosi cca 650.000,00 €.

Najčitanije