15 C
Kotor

Slušaj online radio

Krijumčarili marihuanu morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku – uhapšeni

Prevlaka -foto Boka News

Uskok i crnogorsko specijalno tužiteljstvo pokrenuli su, nakon prijave dubrovačko-neretvanske policije, istrage protiv dvojice krijumčara najmanje 300 kilograma marihuane, Hrvata (25) i Crnogorca (27), osumnjičenih da su drogu vrijednu barem 600.000 eura iz Crne Gore morem prebacili u Hrvatsku.

Policija koja je do međunarodnih krijumčara došla tragom dvije ranije zapljene marihuane izvijestila je da je hrvatski osumnjičenik uhićen tokom jučerašnjeg dana na području Dubrovačko-neretvanske županije, dok je 27-godišnji Crnogorac uhapšen u svojoj državi i procesuirat će ga nadležno tužiteljstvo Crne Gore.

Uskok je izvijestio da je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog okrivljenika.

Istražitelji sumnjaju da su se uhićenici od 27. decembra 2022. do 14. marta 2023. udružili radi nabave većih količina marihuane na području Crne Gore i krijumčarenja te droge u Hrvatsku radi njene daljnje prodaje u Hrvatskoj i drugim državama Evropske unije.

Marihuanu su krijumčarili u plovilima morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon čega su je skrivali i potom prevozila do kupca, kažu u policiji.

Uskok navodi da su obojica povezali u zajedničko djelovanje više drugih osoba, a u realizaciji plana i dogovora koristili su posebno nabavljene mobitele i internetske aplikacije, kao i kriptirane telefone.

“Preostalim osobama koje su povezali u zajedničko djelovanje, okrivljenik i osoba iz Crne Gore izdavali su naloge da prevezu prokrijumčarenu drogu vozilima koje je okrivljenik iznajmio. Osim toga im je okrivljenik bio prethodnica radi izbjegavanja policijskih ophodnji i pronalaska droge”, izvijestio je Uskok.

Na taj su način u tri navrata prokrijumčarili zasad neutvrđenu količinu droge, dok je policija u dva navrata oduzela ukupno 250 kilograma marihuane tako prokrijumčarene u Hrvatsku, saopštilo je tužiteljstvo.

Izvor:Hina

Najčitanije