15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kroz kreativne radionice uče kako se veze dobrotska čipka

Dobrotska čipka Mila Moškov – foto Boka News

NVO Rozeta iz Kotora organizovala je kreativne radionice i promociju stvaralaštva mladih osoba sa invaliditetom u izradi dobrotske čipke. Radionicu vodi Milena Mila Moškov, asistentkinja Slađana Vučetić i Stojanka Pićan, znakovni tumač.

Dobrotska čipka je dio nematerijalne kulturne baštine Crne Gore od 2013. godine. Radionice su organizovane u prostorijama JU Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“.

Projekat čiji je naziv „Jačanje kapaciteta mladih sa invaliditetom za bržu inkluziju u društvenu zajednicu“, finansira Opština Kotor.

– Ideja projekta je bazirana na analizi stanja mladih OSI na području opštine Kotor, koje ukazuje na nedovoljno uključivanje mladih sa invaliditetom u dešavanja u društvenoj zajednici. Glavni cilj jeste doprinos poboljšanju kvaliteta života djece i mladih osoba sa invaliditetom i njihovom aktivnijem učešću i uključenosti u društvenu zajednicu. Glavne projektne aktivnosti će se odvijati kroz kreativne radionice izrade dobrotske čipke.

Dobrotska čipka Mila Moškov – foto Boka News

Implementacija projekta “Jačanje kapaciteta mladih sa invaliditetom za bržu inkluziju u društvenu zajednicu“ je planirana da traje šest mjeseci, a realizovaće se kroz projektne aktivnosti – saopštili su organizatori.

U okviru projekta, kao završna manifestacija biće organizovana izložba radova koje su izradili polaznici radionice tehnikom dobrotske čipke.

Najčitanije