24.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistička organizacija Tivta predstavila ponudu grada na sajmu World Travel Market u Londonu

TO Tivat

Turistička organizacija opštine  Tivat, u saradnji sa Nacionalnom Turističkom organizacijom Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavila je turističku ponudu Tivta na 43. Svjetskoj berzi putovanja WTM 2022. (World Travel Market), koja se održala u periodu od 7. do 9. novembra, u Londonu.

Tokom sajma WTM u Londonu, održani su brojni sastanci sa predstavnicima marketinških agencija, medija i turoperatora. Turistička organizacija Tivat uzela je učešće na sastancima gdje se razgovaralo o promociji destinacije na ovom tržistu u narednoj godini.

Odlučujući faktor za jednog turistu prilikom odabira destinacije, jeste upravo saobraćajna povezanost. S tim u vezi Jet2Com je u narednoj godini najavio otvaranje direktne linije Mančester- Tivat koja će saobraćati od početka maja do kraja oktobra 2023.g, što će doprinjeti rastu turističkog prometa iz Velike Britanije, koja se u ovom trenutku nalazi među prvih 5 kada su noćenja sa ovog tržišta u pitanju. Za prvih 9 mjeseci, turisti iz Velike Britanije imali su 7 699 dolazaka i ostvarili 71 352 noćenja.

Turističke organizacije Tivta, Kotora, i Herceg Novog su ove godine imali izuzetno uspješnu marketinšku kampanju na kanalima turoperatora Jet2Holidays, te je na sajmu razgovarano o saradnji i tokom naredne godine.

Brojni predstavnici medija su iskazali interesovanje za aktivnosti koje Tivat realizuje u procesu pristupa programu Green Destinations i praćenju standarda GSTC-a (Globalnog savjeta za održivi razvoj turizma) jer je u okviru samog sajma organizovan značajan broj panela i diskusuja na temu odgovornog turizma i daljih pravaca razvoja destinacija nakon krize izazvane pandemijom virusa Covid 19.

Prema najnovijem WTM Industry Report-u koji je predstavljen na ovogodišnjem sajmu stručnjaci za turizam i putovanja ističu da ne očekuju da će  Covid-19 uticati na poslovne aktivnosti sljedeće godine. Samo 5 % donosilaca odluka o putovanjima i turizmu koji su anketirani za izvještaj WTM reklo je da bi potencijalno povećanje stope Covid-19 negativno utjecalo na njihovo poslovanje u 2023. godini. Umjesto toga, glavna briga za 45 posto ispitanika bili su troškovi života, za koje su rekli da će vjerovatno negativno uticati na njihovo poslovanje u 2023. Sljedeće na listi bila je cijena benzina (13 posto), rusko-ukrajinski rat (12 posto), cijene energenata (10 posto) i strah od haosa na aerodromima (4 posto).

Posebnu pažnju medija privukli su i noviteti u ponudi, a Tivat je grad koji konstantno napreduje i danas se ubraja u svjetski poznate destinacije, te očekujemo nastavak rasta pozitivnih turističkih trendova.

Najčitanije