16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Krtoljani nastavili blokadu

Zaustavljen kamion Komunalnoga na ulazu na Grabovac

Pošto se mašine  podgoričkog „Tehnoputa“ ni danas, kako je inače glasilo najnovije obećanje koje je u ponedjeljak dao dr Siniša Kusovac (DPS), potpredsjednik Opštine zadužen za investicije, nisu pojavile na terenu i počele asfaltiranje lokalnog puta kroz Krtole, mještani tog dijala opštine Tivat nastavili su blokadu stare deponije Grabovac.

Blokada deponije koja je počela u ponedjeljak ujutro,  stvara velike probleme Komunalnom preduzeću Tivat koje na njoj odlaže zeleni otpad, ali posebno građevinskim firmama „Bemax“ i „Jedinstvo“ koje više na Grabovcu ne mogu odlagati šut i zemljane iskope sa brojnih gradilišta na kojima rade u ovom dijelu Tivta. Njihova obraćanja mještanima Krtola da im se dozvoli korišenje deponije, nisu urodila plodom jer su ih nezadovoljni mještani uputili na Kusovca kao najodgovornijeg da riješi probleme i mještana i građevinskih kompanija.

Krtoljani su nam danas potvrdili da neće odustati od blokade Grabovca dok god se mašine i radnici ne pojave na trasi lokalnog puta od kotorske raskrnice do Radovića i započnu njegovo dugo obećavano i odlagano asfaltiranje. Opštinari, koji su u međuvremenu zbog svoje nesposobnosti i navodnog nedostatka novca u gradskoj kasi, ovu oko 700 hiljada eura vrijednu investiciju u komunalnu infrastrukturu u organizacionom i finansijkom smislu prebacili na kompaniju Luštica Development, do sada su iznevjerili brojna obećanja data Krtoljanima da će im sanirati i asftaltirati praktično uništeni jedini put i da će radovi biti gotovi prvo u maju, pa onda 1.juna, pa 1.jula…. Lokalni put za Krtole jedina je drumska veza tog područja opštine Tivat, ali i cijelog poluostva Luštica sa ostatkom države, a već mjesecima je u katastrofalnom stanju jer je prekopan radi izgradnje dva nova vodovoda i oštećen brojnim teškim kamionima koji prevoze materijal za mnoga ovdašnja gradilišta.

Kusovac je danas Radio Tivtu kazao da će „mehanizacija „Tehnoputa“ tokom dana biti na gradilištu, a intenzivni radovi na asfaltiranju puta biće nastavljeni sutra”.

Izvor:S.L

Najčitanije