31.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kruzer prijavio medicinsku uzbunu: Putnicu sa otvorenim prelomom noge prebaciće u Herceg Novi

Mapa

SAR-5 već zauzeo planiranu poziciju, oko pet milja od ulaza u Boku, na kojoj će sačekati dolazak kruzera i sa “Norwegian Gema” ovdje preuzeti povrijeđenu putnicu


Kruzer “Norwegian Gem” koji plovi prema Kotoru, prijavio je oko 10.30 sati vanrednu situaciju – medicinsku uzbunu na brodu.

Dok se nalazio oko 30 milja jugozapadno od ulaza u Boku, kruzer američko-norveške kompanije Norwegian Cruise Line uputio je tzv.Medico poziv u pomoć zbog teškog povređivanja jedne od putnica na brodu

Poziv je primio Pomorski operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore u Baru, pa je UPSUL odmah u susret kruzeru koji je nastavio plovidbu prema Boki, uputila svoje najbrže spasilačko plovilo SAR-5.

Zatražena je hitna evakuacija i medicinsko zbrinjavanje povrijeđene putnice sa kruzera. Riječ je o starijoj osobi, državljanki SAD koja, kako je javljeno, ima otvoreni prelom noge sa izraženim krvarenjem – kazao nam je pomočnik direktora UPSUL za traganje i spašavanje na moru, Žarko Lukšić.

Istakao je da je SAR-5 već zauzeo planiranu poziciju, oko 5 milja od ulaza u Boku Kotorsku, na kojoj će sačekati dolazak kruzera i sa “Norwegian Gema” ovdje preuzeti povrijeđenu putnicu.

Nju će potom brzo plovilo UPSUL-a hitno prebaciti do luke Zelenika gdje će povrijeđenu Amerikanku preuzeti ekipa Hitne pomoći iz Herceg Novog koja je već u pripravnosti.

PREIZIMANJE PUTNICE / FOTO UPSL

Američke državljanka evakuisana je sa kruzera “Norwegian Gem”, nakon ;ega je kruzer uplovio u Boku Kotorsku.

Izvor:S.L.

Najčitanije