17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kruzing sezona zvanično otvorena u Baru

Foto TO Bar

Turistička organizacija (TO) Bar svečano je dočekala goste sa kruzera Lirica kompanije MSC, u saradnji sa Port of Adriom, Allegra Montenegro i Klasterom turizma i kreativne industrije Bar, čime je zvanično otvorila kruzing sezonu u Baru.

Iz TO Bar je saopšteno da je dolaskom kruzera Lirica, Bar danas ugostio čak 2,68 hiljada putnika i 800 članova posade.

„Turisti su uživali u kulturno-zabavnom programu u izvođenju KUD-a Jedinstvo, kao i degustaciji tradicionalnih crnogorskih specijaliteta“, navodi se u saopštenju.

Na šetalištu Kralja Nikole, u blizini ‘Nultog kilometra’, kao i na terminalu gdje je brod pristao bili su postavljeni info štandovi na kojima se dijelio propagadno-turistički materijal i davale informacije o destinaciji.

„Najveće interesovanje turista vladalo je za Stari Bar i Nacionalni park Skadarsko jezero“, rekli su iz TO Bar.

Iz te lokalne turističke organizacije je saopšteno da se dolaskom kruzera potvrđuje da su potencijali grada od velikog značaja za ovaj vid turizma, kao i činjenica da Bar itekako ima šta da ponudi u dijelu aktivnosti koje se realizuju van samog broda.

Ove godine se očekuje dolazak 19 kruzera, posljednji dolazak je planiran 11. okrobra, što može nagovijestiti potencijalni produžetak ljetnje turističke sezone.

„TO Bar prepoznaje veliki značaj kruzing turizma i nastojaće da i u budućnosti da svoj doprinost u cilju pozicioniranja Bara kao istaknute kruzing destinacije“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor:MINA
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije