8 C
Kotor

Slušaj online radio

Mega kruzer MSC Splendida uplovio u luku Kotor, doveo 3.124 putnika i 1.256 članova posade

Kruzer MSC Splendida

Danas je u luku Kotor po prvi put uplovio mega kruzer MSC Splendida, koji ima 138.000 brt, dugačak je 333 metra, ima 1.637 kabina u kojima se možemo smjestiti skoro 4.000 putnika. Tom prilikom je organizovana posjeta brodu i svečana razmjena plaketa, a sve zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji agencije Allegra Port Agent i kompanije MSC Cruises. Ceremoniju je otvorila direktorica hotela na MSC Splendida, Melania Parnisari.

“Imali smo zadovoljstvo da posjetimo Kotor, svi su se iskrcali na obalu, prelijep je dan. Čak i prije nego što smo došli u luku lijepo smo plovili do fjorda, svi su bili na palubi i uživali u nevjerovatnom pogledu. Ohrabrila sam sve članove posade i goste da izađu na obalu, sjednu na piće ako neće ići u obilazak, uživaju u lijepoj šetnji, a neki gosti će ići sve do tvrđave. Privilegija je biti ovdje,” kazala je Parnisari.

Kruzer je uplovio u luku jutros u 10 sati i u Kotoru ostaje do 20 sati, tako da će turisti sa kruzera imati lijep i ispunjen dan, poručili su iz MSC Splendida.

Kruzer MSC Splendida

Direktor Allegra Port Agent, Mihailo Vukić je takođe izrazio zadovoljstvo ovom posjetom i napomenuo  da su kao lučki agent kompanije MSC jako ponosni na ovu saradnju.

“MSC Splendida je danas došla sa preko 3.100 putnika i 1.200 članova posade, a takođe danas u Baru imamo MSC Lirica što je takođe bio prvi dolazak. Toliki broj turista koje dovodimo ima veliki značaj za Crnu Goru. Nekada se dolazilo jedan put, dva put mjesečno, a sada dolaze sa dva broda nedjeljno sa kompanijom koja ima 21 brod u svojoj floti,” istakao je Vukić.

Uručenje sertifikata

Podsjetio je da svake sedmice u Kotor dolaze dva broda ove prestižne kompanije, a to su MSC Lirica koji dolazi svakog četvrtka i MSC Armonia koji uplovljava svake nedjelje. Vukić je najavio da su prognoze dobre i za naredni period, te kazao da očekuju uspješnu nadolazeću kruzing sezonu.

MSC Splendida

“Imamo veliki broj dolazaka, mislimo da će između 420 i 460 brodova doći u Kotor, 19 brodova imamo u Baru. Takođe, 2024. je puna, 2025. je puna. Ovo je veliki novac koji dolazi u Crnu Goru, a Allegra ulaže veliki napor da još veći broj brodova i kruzera dođe u Crnu Goru,” rekao je direktor agencije Allegra.

Potpredsjednik opštine Kotor

Povodom prvog uplovljavanja MSC Splendida upriličena je razmjena plaketa između broda, lučkih vlasti, lučkog agenta i svih koji su doprinijeli ovoj uspješnoj saradnji. Na današnjoj ceremoniji plaketu su dobili Mihailo Vukić ispred agencije Allegra Port Agent, Nebojša Ševaljević, potpredsjednik opštine Kotor, Maja Mijušković ispred Ministarstva kapitalnih investicija, Olivera Spičanović i Ana Drakulović ispred Lučke uprave i Aleksandra Tatar ispred Turističke organizacije Kotor.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije