20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kuća Iva Andrića otvara se za posjetioce

Kuća Iva Andrića

Djelimično obnovljena kuća nobelovca Iva Andrića na Toploj biće od večeras ponovo otvorena za posjetioce. Tim povodom, na spratu kuće, u 20 sati,  najavljeno je potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja između opština Herceg Novi i Višegrad.

Sporazum će, polazeći  od tradicionalno prijateljskih odnosa dva grada i njihove bliskosti u oblasti kulture i stvaralaštva, koja se manifestovala i kroz činjenicu da da su oba grada bila značajan dio života i stvaralaštva nobelovca Iva Andrića, potpisati predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurđević, kaže se u saopštenju iz lokalne uprave.

Ivo Andrić

U okviru kulturno zabavnog programa, biće upriličena predstava „Andrićeve hercegnovske staze“. Uloga nobelovca povjerena je prvaku drame Narodnog pozorišta u Beogradu, Igoru Đorđeviću. Biće otvorena izložba „Ivo Andrić – pisac i/ili diplomata“, dr Tatjane Korićanac. U muzičkom dijelu programa nastupiće Danica Krstić.

Sutra će biti  predstavljena knjiga „Andrić u Herceg Novom“, dr Vladimira Roganovića.  U programu učestvuju prof dr Dragana Radojičić, Marija Bergam, Radivoje Raša Bukvić i Igor Đorđević.

Najčitanije