13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kuda plovi ‘Dubrovnik’ – Možda u rezalište? Oglasila se i Jadrolinija

Feribot Dubrovnik

Legendarni Jadrolinijin brod Dubrovnik, koji je plovio na relaciji Dubrovnik-Bari, jučer je uplovio u Rijeku.


Podsjetimo, Jadrolinija je krajem prošle godine raspisala javni tender za putnički brod, a kako je objavljeno u sklopu natječaja koji  je vrijedio do ožujka 2023. godine, brod se prodavao po cijeni od 2.850.000 eura.

Brod je jučer uplovio u Rijeku, i to pod zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Vlada Vlahovića. Mnogi se ovih dana pitaju o sudbini broda Dubrovnik, hoće li on biti prodan i nastaviti ploviti ili će u rezalište. Dubrovački dnevnik je poslao upit Jadroliniji.

“Jadrolinija je provela javni natječaj za prodaju broda Dubrovnik. Trenutno je u fazi definiranje kupoprodajnog ugovora za kojeg se nadamo da će biti uspješno usuglašen s potencijalnim kupcem,” odgovorili su iz Jadrolinije.

Kako javlja portal Brodovi u Rijeci, Dubrovnik je u poslijepodnevnim satima stigao u brodogradilište Viktor Lenac. “Dubrovnik je navodno stigao u Lenac kako bi se skinulo sve s njega, a potom će na posljednje putovanje u Aliagu. Informacije nisu provjerene, ali nekako je priča o Aliagi sve glasnija, što i ne bi čudilo obzirom da je brod u lošem stanju, kako nam kažu upućeni u cijelu priču”, stoji u objavi na Facebook stranici Brodovi u Rijeci.

Podsjetimo, grčki izvori nedavno su prenijeli informaciju da Jadrolinijin brod Dubrovnik možda stiže u tamošnju flotu, kako bi mogao ploviti na jugu Jadrana i to na liniji Crna Gora – Italija, odnosno Bar – Bari.

Inače, legendarni brod je izgrađen 1979. godine.

Karakteristike:

Dužina: 122 m
Širina: 18,8 m
Gaz: 4,8 m
Max. brzina: 20 čvorova
Kapacitet putnika: 1300
Kapacitet kabinskih putnika: 457
Kapacitet osobnih vozila: 300

Brod “Dubrovnik” ima 148 kabina sa ukupno 457 kreveta i 384 avio sjedala. Brod nudi razne sadržaje kao što su restoran sa 135 sjedećih mjesta, samoposlužni restoran sa 224 sjedećih mjesta, caffe bar, kapelicu te kutak za djecu, navodi se na stranicama Jadrolinije.

Kakva zaista sudbina čeka Dubrovnik, saznat ćemo uskoro.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije