18 C
Kotor

Slušaj online radio

Kusovac: Božović odavno u drugoj partiji

Siniša Kusovac

Povodom „otvorenog pisma“ Gorana Božovića, višegodišnjeg rukovodioca Službe za informativne i sisteme i zajedničke poslove Opštine Tivat i član OO DPS Tivta, odgovor je uputio predsjednik opštine Tivat, dr Siniša Kusovac koji prenosimo integralno.

“Imam obavezu da Vam odgovorim, zbog građana Tivta i sluzbenika u Opštini koji u potpunosti poznaju Vaš „rad“ i Vaše „domete“, kao i šire javnosti koju pokusavate da dezinformisete saopstavajuci mnoge neistine na maliciozan nacin.
Najprije – da budemo otvoreni, odavno ste Vi u drugoj partiji i u nekim drugim centrima! Jer, da se ne igramo istinom na ove blage dane a i govoreći iz iskustva sa Vama – iza ovog melodramatičnog plačljivog lamentiranja nad Vašim tobožnjim „neiskorištenim“ sposobnostima, i nasuprot tome, „propasti“ Tivta, partije, i sveopštoj kataklizmi; ovog Vaseg pismenog sastava koji zovete „otvorenim pismom“ može da stoji samo čista računica: da se što bolje pozicionirate ili dodvorite sljedećem političkom utočištu. Ili opravdate Vaš „dolazak“. Melodrama, nema šta. Ili bolje rečeno – maškarada.

Srećan Vam put i zaista srećno im sa Vama – nismo sigurni hoće li uspjeti da se snađu u tom silnom „prosperitetu“, vaskolikom boljitku i sveopštem napretku koji ćete im Vi Vašim znanjem, stručnošću, profesionalizmom i idejama donijeti. Ima sve da puca od „odgovornosti, savjesnosti, časnosti, poštenja i dostojanstva i manira dobrog domaćina“. Po tome Vas baš pamte u Opštini Tivat. Uopšte, u Tivtu kad se pomenu odgovornost i skromnost – odmah se na Vas pomisli… Maškarada, nema šta!

Vi sa mnom, kao sa predsjednikom Opštine, nikada niste radili! Iz prostog razloga jer sam na mjesto predsjednika Opštine imenovan prije sedam mjeseci, u julu 2018. godine, u vrijeme kada ste Vi uveliko bili na – porodiljskom odsustvu.Znate Vi to dobro i sami, ali prećutkujete i manipulišete.
Baš kao i to da sistematizacijom radnih mjesta niste predviđeni na poziciji rukovodioca službe za informacione sisteme, ali Vam je ponuđeno nekoliko drugih pozicija u skladu sa vasim „kvalitetima“ koje ste odbili. Sada je jasno i zašto i iz kojih motiva.

Nisam Vas, na moju sreću, ja zaposlio u Opštini ali sam izuzetno srećan što ste iz Opštine otišli upravo u vrijeme mog mandata. Pored ostalog i zbog toga što mi na tome čestitaju gotovo svi iz Vašeg bivšeg resora, kojim ste tako „etično“ i „domaćinski“ upravljali.

Žao mi je što sam, odbijanjem da Opština ogromnim sredstvima finansira takozvane aktivnosti nekih NVO, dirnuo u živac. Takvu odluku neću sigurno povući. Jer to smatram, da upotrijebim Vaš izraz, arčenjem. I to znaju moji saradnici i opštinska administracija koju ste, možda baš time izrevoltirani, nazvali „poltronima“, „beskičmenjacima“, „neznavenima“ i slično. Maškarada, nema šta. Sa maškarama, nećete poreći, imate pozamasnog iskustva.

Dr Siniša Kusovac, Predsjednik Opstine Tivat

Najčitanije