17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

ACG kupuje nove uniforme za osoblje

Aerodrom Tivat

Kompanija Aerodromi Crne Gore (ACG) raspisala je tender procijenjene vrijednosti 220 hiljada eura sa PDV-om za kupovinu ukupno tri nova vučna dizel agregata za snabdijevanje elektrilnom energijom aviona dok oni stoje na platformi aerodroma.

Kupuju se agregati od 90 kilovolt-ampera, a dva su namijenjena za aerodrom Tivat, dok će jedan biti isporučen aerodromu Podgorica. Po jedno novo specijalno vozilo za servisiranje avionskih toaleta dobiće oba aerodroma, shodno tenderu procijenjene vrijendosti 330 hiljada eura na koji ACG ponude prima do 21.januara. ACG je već sa firmom Security Company Cobra iz Podgorice potpisao ugovor vrijedan 78.650 eura koja će za taj nova aerodromima u Tivtu i Podgorici isporučiti po jedan najmoderniji prenosni EDT uređaj za otkrivanje tragova eksploziva i obučiti osoblje vazdušnih luka za rukovanje tim kontradiverzionim sredstvima.

Do 30.januara traje rok za predaju ponuda na tender vrijedan 150 hiljada eura koji su ACG raspisali pred Novu godinu, za nabavku novih službenih odijela-uniformi za dio osoblja ACG. Po jedan komplet muških, odnosno ženskih zimskih i ljetnih službenih odijela dobiće ukupno 167 zaposlenih na oba aerodroma.

Raspisan je i tender za kupovinu dva nova luksuzna službena automobila, ukupne procijenjene vrijendoti 49 hiljada eura sa PDV-om.

Prema specifikaciji objavljenom na portalu javnih nabavki, ACG kupuje jednu novu limuzini više klase i jedan tzv. SUV – poluterenski automobil srednje kategorije.

Za limuzinu se traži da bude pogonjena dizel motorom zapremine do 2.000 kubika minimalne snage 190 konja, te da ima automatski mjenjač, a u zahtijevanom paketu opreme navodi se da novo vozilo pored ostaloga, treba da ima digitalni trozonski klima uređaj, grijane prednje siceve, kruz-kontrol, bi-ksenon farove, parking senzore napred i nazad…

Za novi SUV traži se da bude pogonjen dizel motorom zapremine do 2.000 kubika, najmanje snage 150 konja, da ima automatski mjenjač i pogon na sva četiri točka. U paketu opreme koju ACG želi u to automobilu, pored ostalih su parkinfg senzori napred i nazad, automatski dvozonski klima uređaj, kožom presvučeni multifunkcionalni volan, poseban program za spuštanje  vozila niz velike strmnine itd.

Ponude na ovaj tender ACG primaju se do 5.februara a odabrani isporučilac ima rok od 90 dana od dana postpisivanja ugovora da nova vozila isporuči ACG-u na aerodromu Podgorica.

Izvor:S.L

Najčitanije