32.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kvintet Đorđa Obradovića na KotorArtu – Džez priča zaokružuje Festival

Kvintet Đorđa Obradovića

Nakon više nego uspješne sedmice vrhunske umjetničke muzike, XVIII KotorArt Don Brankovi dani muzike, zaokružuju festival džez koncertom, kao što su i započeli. Ovogodišnja Pjaca od džeza na KotorArtu završava se nastupom Kvinteta Đorđa Obradovića, u nedjelju, 11. avgusta, na Pjaci ispred Muzeja, sa početkom u 23h. Pored lidera ansambla, nastupaju saksofonista Maks Kočetov, pijanista Andreja Hristić, kontrabasista Boris Šainović i bubnjar Miloš Grbatinić.

Kao prvi koncert na KotorArt Don Brankovim danima muzike, nastupala je Lena Kovačević i Big Bend RTS-a. Koncert pod nazivom Predtakt lijepo je započeo ovu džez priču na ovogodišnjem Festivalu dok Kvintet Đorđa Obradovića, kao svojevrsna koda festivala, zaokružuje je na pravi način.

Vođa kvinteta, vokal Đorđe Obradović diplomirao je moderno pjevanje na Školi moderne i džez muzike Konzervatorijuma u Barseloni, u okviru međunarodne mreže škole Berkli. U posljednjih deset godina stekao je bogato izvođačko iskustvo u zemlji i inostranstvu, sarađujući s renomiranim muzičarima kao što su Gonzalo del Val, Bernat Gvardija Arenas, Olivija Perez Kolelmir i dr. Maks Kočetov  je nakon studija na kijevskom muzičkom koledžu Rajhnold Moricevič Gliere nastavio usavršavanje u Njemačkoj i Francuskoj. Laureat je brojnih džez festivala i prvi alt saksofonista Big Banda RTS-a. Andreja Hristić  je nakon Srednje muzičke škole Stanković, u Beogradu, nastavio školovanje na Univerzitetu Anton Brukner u Lincu, a kasnije i na Muzičkom koledžu Berkli u Bostonu. Nastupao je na brojnim koncertima i festivalima. Boris Šainović student je Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, na odsjeku za kontrabas. Miloš Grbatinić, poslije završene Srednje muzičke škole Isidor Bajić u Novom Sadu, odsjek udaraljke, upisao je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsjek bubnjevi, a ubrzo je počeo da sarađuje s Big Bendom RTS-a.

Program ArtEco, koji je planiran za 13. avgust, neće biti održan iz tehničkih razloga, alit ema ekologije ostaje jako bitan segment na Festivalu. Organizacioni tim Festivala seli se na Žabljak gdje organizuju nov festival Wild Beauty Art, i pronalaze nove načine komuniciranja i osvješćivanja na različite teme preko muzike.

Najčitanije