12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Lakičević: U Tivtu 30. decembra 2023. za 39 odsto bolja posjećenost u odnosu na…

Nina Lakičević direktorica TO Tivat – foto Mediabiro

U Tivtu 30. decembra 2023. za 39 odsto bolja posjećenost u odnosu na isti period uporedne 2019. godine



Bogat novogodišnji i praznični program proteklih dana organizovan je i u Tivtu. Program je počeo 16. decembra, dok su centralni događaji svakako bili Dječja Nova godina upriličena 30. decembra, doček Nove godine uz Bojana Delića i Harisa Džinovića 31. decembra, a sve je kulminiralo 1. januara reprizom dočeka kada su nastupili Aco Pejović i AkademiA bend.

Novogodišnji program je bio još jedan korak Turističke organizacije opštine Tivat da ovaj primorski grad izgrade u turističku destinaciju koja živi 12 mjeseci u godini.

“Sada smo shvatili koliko je bitan taj doček i koliko je bitno da i u decembru mjesecu goste privučemo u Tivat. Ulice našeg grada su ovih dana bile pune i to je ono što nas raduje i sigurno ćemo se potruditi da i ove godine organizujemo nešto slično,” kazala je direktorica TO Tivat, Nina Lakičević.

Tivat Pine – kućice – Foto TO Tivat

O uspjehu dočeka Nove godine i propratnih sadržaja u Tivtu svjedoče i velike brojke kada je u pitanju posjećenost grada u proteklom periodu.

“Porediću sa 2019. godinom, jer je to neko realnije stanje iz prostog razloga što su sukob u Ukrajini i raseljavanje dospjelog ruskog i ukrajinskog stanovništva uticali na pouzdanost brojki, te mogu reći da smo za 39 odsto imali bolju posjećenost 30. decembra 2023. u odnosu na 30. decembar 2019. godine. Kada govorimo o koncertu Harisa Džinovića, procjene su da je na koncertu bilo oko 8.000 ljudi, dok je za koncert Aca Pejovića bilo 12.000 – 13.000 ljudi,” saopštila je Lakičević.

 

U tom periodu su u gradu bili dominantni gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a zatim i gosti iz Turske i Velike Britanije.

“Svi hotelski kapaciteti su bili u potpunosti popunjeni, naši ugostitelji su već imali sve rezervacije zakazane i  ja mislim da su svi nekako zadovoljni. Uvijek može bolje, ali za Tivat i njegove kapacitete i prostornu ograničenost naše infrastrukture to je zaista i više od onoga što se može primiti,” podvukla je direktorica TO Tivat.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije