25.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Lanister i Stark u najljućoj potrazi u Luštici Bay

Dinamična i interesantna preduskršnja nagradna potraga za blagom po tematici serijala „Igre prijestola“ u marina naselju novog grada Luštica Bay u Tivtu okupila je deset grupa sa više od 40 učesnika i brojnu publiku, navijače i gledaoce.

U toku jednoipočasovne potrage za jajima „Game of thrones egg hunt“ po stambenim kvartovima Ruzmarin, Lavanda, Maslina i Lipa, ekipe su u Luštici Bay tragale za nagovještajima u stihovima, koji će ih dovesti do tačne lokacije i savjeta o tome kako otvoriti sandučiće sa daljim uputstvima, a koja ih ponovno šalju do sljedećeg koraka potrage na šetalište, pa na recepciju hotela gdje ih je čekalo rješenje posljednje zagonetke.

Konačan cilj tragača, kako se na kraju ispostavilo, bio je lukobran na kojem se nalazilo pobjedničko jaje kojim je simbolično “osvojen tron”. Ekipa “Jovan Popovic bend” je prva došla na cilj, a gotovo istovremeno stigla je i ekipa “Lord Stark”, predvođena Tamarom Radonjić. Oba tima osvojila su vrijedne nagrade – dvodnevni boravak u naselju Luštica Bay, uključujući i obilazak najpopularnijih lokaliteta poluostrva.

Nadmetanje

Interesantno je da su pobjedničke ekipe upravo one koje su i u seriji najljući konkurenti – Lanister i Stark, a sudeći po ishodu nadmetanja, moglo bi se, uz dozu šale reći, da ni događaj na Luštici nije ostavio puno prostora za  nagađanje raspleta popularnog serijala.

Događaj ove vrste organizuje se po prvi put, a inspiraciju kreativnog tima Luštice Bay podstakla je činjenica da je za 14. april HBO najavio povratak kultne serije čija će ovo biti osma, finalna sezona sa 6 epizoda.

Radi se o događaju posebno kreiranom za posjetioce koji žele da provedu aktivan dan na primorju i istovremeno su fanovi popularne planetarne serije.

Učesnici nisu mogli biti mlađi od 10 godina, a nije bilo gornje starosne granice, tako da je zanimljivo takmičenje privuklo sve generacije tragača.

„Ova potraga je prvi od inspirativnih događaja koje naš kreativni tim osmišljava za posjetioce Luštice Bay i predstavlja uvod u čitav niz dešavanja kreiranih za porodice koje žele da provedu uzbudljiv dan na primorju“, saopštila je Slavica Milić, iz marketinga Luštica Development.

Najčitanije