25.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Lastva Grbaljska – mirni protest građana

Plaža Jaz – Foto Montenegro blogspot.com

NVO Jaz „Mrčevo polje“ i NVO „Jaz plaža“ pozivaju svoje članstvo, vlasnike zemljišta u Mrčevom polju i sve građane da se pridruže mirnom protestu koji će biti organizovan u Lastvi Grbaljskoj – na mostu, danas, nedjelja 16. oktobar u 12 sati.

“Mi smo nevladina organizacija koja zastupa vlasnike zemljišta u Mrčevom polju i koja se bavi uknjižbom istih u Katastar nepokretnosti, te preduzima sve pravne i faktičke radnje radi zaštite interesa vlasnika, odnosno svojih članova.

Protest se organizuje kao znak nezadovoljstva zbog nepostupanja nadležnih državnih organa – Uprave za katastar i državnu imovinu Područnih jedinica Kotor i Budva u postupcima uknjižbe na zemljištu u Mrčevom polju, koje traje više od deset godina. Takođe i zbog višegodišnjih zanemarivanja naših problema od strane više direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Podgorica, kao i Ministarstva finansija – kao nadležnog, te premijera u više vlada, kao i odnosa Opštine Budva u vezi privremenih objekata – stadiona na Jazu” – navodi se u obavještenju koje su proslijedili.

Pridružite nam se 16. oktobra da zajedno protestom kažemo STOP NERADU DRŽAVNIH ORGANA i da zajedno ZAUSTAVIMO OPSTRUKCIJU DRŽAVE” – navodi se u obavještenju koje nam je proslijeđeno.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije