20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Lijep primjer – Grad Umag svim svojim stanovnicima osigurao besplatni parking

Umag

Nakon što je početkom lipnja uveden novi i suvremeni sustav naplate parkinga “ParkWallet”, a koji omogućava plaćanje parkinga s pametnog telefona kreditnom karticom, Grad Umag je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća svim svojim građanima osigurao besplatno korištenje dodatna četiri velika parkinga, što sada ukupno čini 5 besplatnih parkinga na području samog centra grada.

Naime, kako ističu iz grada Umaga, od 1. juna 2016. godine svi građani s prebivalištem na području Umaga i prometnom dozvolom izdanom od strane Policijske postaje Umag, besplatno i bez ograničenja koriste veliki parking na obali, i to 365 dana u godini. No, kako se Umag, kao i njegovo stanovništvo u centru i naseljima ubrzano razvija i raste, donesena je još jedna Odluka koja će uvelike razveseliti Umažanke i Umažane te koja definitivno svrstava Umag na listu rijetkih gradova koji svojim sugrađanima osiguravaju besplatan parking u užem centru grada, i to na čak 5 lokacija.

Umag je tako postao prvi grad u Hrvatskoj koji ima organizovani sistem naplate parkinga, ali i organizovani besplatni parking za svoje građane u užem centru grada, i to na 5 lokacija.

Bravo za potez grada Umaga. Smisao turizma je da se upravo generirana turistička potrošnja usmjeri na bolju kvalitetu življenja lokalnog stanovništva. Za koga razvijati turizam ako ne za lokalnu ekonomiju i lokalno stanovništvo, koja mora imati direktnu korist od istog. Također, kako su tijekom ljetnih mjeseci velike gužve u gradu zbog dolaska turista, tako je i kvaliteta života lokalnog stanovništva puno manja. Tako je recimo odlazak u dućan, poštu, ambulantu i druge primarne potrebe lokalnog stanovništva, nekad ne moguća misija. Zato je odluka grada Umaga o besplatnom parkingu u centru grada iznimno važna i odličan primjer u kojem smjeru treba razvijati turizam.

Najčitanije