22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Ljetnja škola vaterpola u Luštici Bay od 17. do 23. jula

Vaterpolo škola Luštica Bay

Ljetnja škola vaterpola za buduće šampione koje podučavaju najveći crnogorski asovi, od 17. do 23. jula u Luštici Bay

Vaterpolo, jedan od najpopularnijih i najtrofejnijih nacionalnih sportova, već treću godinu zaredom ima počasno mjesto u Luštici Bay – kamp za mlade nade odvija se pod vođstvom zlatnih momaka crnogorskog vaterpola, od 17. do 23. jula u zalivu Trašte. Djeca uzrasta između devet i 15 godina, tokom nedjelju dana trajanja ljetnje škole, učiće od šampiona crnogorske reprezentacije – nekadašnjeg evropskog i svjetskog prvaka Damjana Danilovića i olimpijca Vjekoslava Paskovića. Kamp se odvija u okviru projekta „Treniraj kao šampion“ koji realizuje Luštica Bay u saradnji sa najpoznatijim domaćim sportskim šampionima i gostima iz drugih zemalja.

Program kampa obuhvata svakodnevne kondicione treninge, vježbanje taktičkih vještina i trening utakmice. Mlade „ajkule” će imati priliku da razviju svoj talenat, sposobnosti i ambicije da streme najvećim visinama, a ujedno i otkriju kako se gradi timski duh i motivacija pobjednika, te kako nastaju pravi šampioni koji donose medalje sa vrhunskih evropskih i svjetskih sportskih takmičenja.

„Izuzetno smo ponosni što je na pravi način zaživio naš program „Treniraj kao šampion“, dio projekta podrške Luštice Bay razvoju sporta u lokalnoj zajednici, u okviru koga se po treći put zaredom odvija kamp vaterpola koji je među najtrofejnijim sportovima u našoj zemlji. Kroz podršku razvoju sportskih aktivnosti, a posebno vodenih sportova koji su neraskidivo vezani za primorski mentalitet i običaje naših Bokelja, mi podržavamo zdrav način života, odgovoran odnos prema prirodi i zajednici kojoj pripadamo i u kojoj želimo zajedno da razvijamo generacije koje dolaze“, izjavila je Milica Starčević, pomoćna direktorica za razvoj biznisa Luštici Development.

Vaterpolo škola Luštica Bay

„Zlatni“ crnogorski vaterpolisti, Damjan Danilović i Vjekoslav Pasković, pobjednici Evropskog šampionata u Španiji 2008. godine, osvajači domaćih prvenstava i učesnici najprestižnijih svjetskih takmičenja (Pasković OI 2008 Beijing, OI 2012 London, OI 2016 Rio de Janeiro), po treći put vode dječiji vaterpolo kamp za djecu u zalivu Trašte u Luštici Bay.

„Polaznici kampa, uzrasta učenika osnovne škole, tokom nedjelju dana će imati svakodnevne treninge, a pored sticanja snage i ovladavanja strateškim i taktičkim vještinama ove igre, imaće priliku da iz prve ruke, otkriju kako se stvaraju vrhunski sportisti i šta je podrazumijeva pravilan psihofizički razvoj, odgovoran odnos prema sportu, timu i zajednici. Kamp je prevashodno namijenjen djeci iz Tivta, Herceg Novog i Kotora“, saopštio je Pasković.

Nadaleko čuveni crnogorski vaterpolo asovi sa nestrpljenjem očekuju mališane u morskom bazenu zaliva Trašte u Luštici Bay, spremni za novu vaterpolo avanturu. Vaterpolo kamp je namijenjen deci uzrasta od devet do 15 godina, a uslov je da polaznici moraju znati da plivaju. Prijave se mogu poslati na e-mejl: sportcamps@lusticabay.com, ili na broj telefona: +382 67 141 462.

Najčitanije