19.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Lokalna uprava Tivta pokrenula novi ciklus ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu

Asfaltiranje ulica u Tivtu – foto Opština Tivat

Na teritoriji Opštine Tivat u toku je adaptacija i modernizacija saobraćajnica, koja će se sprovoditi fazno i to u svim djelovima grada. Ukupna vrijednost ove investicije je 460.000€.

Kao dio ove investicione aktivnosti nedavno je asfaltirana ulica Novo naselje V koja je trenutno najfrekventnija saobraćajna spona ka kompleksu Luštica Bay i ostatku poluostrva Luštica. U planu je proširivanje i asfaltiranje nekoliko ulica u Radovićima i Gošićima. Bokeljska ulica na Seljanovu biće presvučena novim slojem asfalta, kao i nekoliko manjih ulica u centru grada.

Radovi će biti nastavljeni u septembru, po isteku zabrane izvođenja građevinskih radova – najavljuju iz Direkcije za investicije opštine Tivat.

Na teritoriji opštine Tivat zabrana izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone stupa na snagu 1. jula i trajaće do 15. septembra. U ovom periodu zabranjeni su radovi građenja i rekonstrukcije objekata ali i radovi na raskopavanju javnih površina, a sve shodno važećoj Odluci o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone  iz 2017. godine.

Službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor vršiće kontrolu poštovanja ove odluke. „Apelujemo na investitore da poštuju zabranu gradnje i podsjećamo da se novčane kazne zbog kršenja iste kreću u rasponu od 500 do 10.000€“, naglašava sekretarka Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Jelena Šćekić.

Najčitanije