9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Lopovi na motociklu ukrali novac Zračne luke Dubrovnik

Dvojica motociklista opljačkala su jutros zaštitare Zračne luke Dubrovnik kada su prenosili zarađeni iznos od protekloga vikenda.

Dubrovnik – foto A.Kalajdžić

Jutros oko 7.40 sati na platou Zračne luke Dubrovnik dogodila se pljačka novca u kojoj su sudjelovala, prema prvim poznatim podacima, dvojica muškaraca na motociklu.

Događaj su snimile nadzorne kamere, no kako su pljačkaši nosili kacige, još nije poznat njihov identitet. Ovo je prva oružana pljačka na motociklima na dubrovačkom području.

Kako nam je potvrđeno u PU dubrovačko-neretvanskoj, pljačkaši su oteli novac i motociklom se udaljili u nepoznatom smjeru, a potraga za njima i otetim plijenom intenzivno traje, kao i utvrđivanje svih ostalih za istragu relevantnih podataka.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o vikend utršku Zračne luke Dubrovnik koji je odnio netko dobro upoznat s detaljima prijenosa novca za potrebe aerodroma.

Nema službenih podataka o visini plijena, ali iz neslužbenih izvora se može čuti da vikend utršci Zračne luke Dubrovnik tijekom pune sezone iznose i 200 hiljada eura. Stoga se pretpostavlja da je utržak ovog posezonskog vikenda trebao iznositi barem 100 hiljada eura.

Novac su zaduženi za to navodno prenosili između zgrada, što je procedura koja je poznata svim zaposlenima.

Motociklisti su evidentno tačno znali kad će se kombi u pratnji zaštitara pojaviti ispred upravne zgrade dubrovačkog aerodroma, te su ga presreli prije nego je odnio novac prema Dubrovniku, najvjerojatnije do FINA-e.

Istraga je u toku, angažirana je cijela PU dubrovačko-neretvanska, a na Zračnoj luci su raspoređene duge cijevi.

Najčitanije