19 C
Kotor

Slušaj online radio

Kup oslobođenja Herceg Novog 2019. za klase Optimist i Laser

Kup oslobodjenja Herceg Novog 2019.
Proteklog vikenda u Herceg Novom održana je regata Kup oslobođenja Herceg Novog 2019. za klase Optimist i Laser u organizaciji JK Jugole Grakalić. Jedriličari iz JK Delfin, JK Lahor i kluba domaćina odjedrili su 4 regate po veoma sunčanom i toplom vremenu i južnom vjetru jačine 6 čvorova.

U klasi Optimist u  generalnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Pavle Music, drugo Viktor Lesjak i treće Petar Klakor svi iz JK Delfin. Viktor je prvi a Peter drugi u konkurenciji do 12 godina, i treći je Andrej Drakulović, jedriličar JK Lahor.
U konkurenciji djevojčica prvo mjesto osvojila je Vanja Strahinja, JK Lahor, drugo Nikolina Klakor, JK Delfin i treće Nina Strahinja, JK Lahor. Nikola Golubović, JK Delfin, prvi je u klasi Laser 4.7. Robert Moris, JK Jugole Grakalić je drugi, a treći  je Vasilije Kurbanović, JK Delfin.
U klasi Laser radial prvo mjesto osvojio je Danilo Jončić, drugo Stefan Andjelić obojica iz JK Delfin, i treće mjeste osvojio je Luka Ognjanović iz JK Lahor. Do kraja godine u kalendaru su predviđene još dvije regate za sportske klase, u Kotoru 16. i 17. i u Tivtu 23. i 24. novembra.
Već sledećeg vikenda počinje Svjetsko prvenstvo za klasu Laser do 21 godine u Splitu na kom će se takmičiti Ilija Marković iz JK Delfin. Programom je predviđen pregled opreme i prijave tokom vikenda.
Prvi start regate je u ponedeljak 28. oktobra, a takmičenje traje do 02. novembra. Milivoj Dukić, šampion države i Balkana, završio je dio priprema u Grčkoj, nastavlja sa radom u Španiji a sve u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Najčitanije