26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

LŠ: Veliki uspeh Palme iz Tivta u Beogradu

BK Palma – foto privatna arhiva

Boćarski klub Palma iz Tivta, kao pobednik turnira u Beogradu, stigao je do druge, odnosno glavne runde kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona. Naredni rival Palmi, biće ekipa iz Italije, Francuske, Hrvatske ili Slovenije. Plasman u glavnu rundu, izborila je i ekipa Novog Beograda, koja je aktuelni šampion Srbije.

Igra se samo jedan meč za plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja, a boćari Palme će pomenuti meč igrati na svom terenu u Donjoj Lastvi – 4. juna. Do velikog uspeha, stigli su: Niko Stjepčević, Dejan Maslovar, Dejan Stjepčević, Miroslav Petković, Gracija Stjepčević, Đorđe Zvicer, Jovan Ševaljević, Mateo Počanić, Igor Petković i Petar Marić.

Palma je posle zaista velike borbe i krajnje neizvesnog turnira, koji je sjajno organizovan u Beogradu, uspela da stigne do cilja u konkurenciji sa Boćarskim klubom Novi Beograd i Boćarskim klubom Neum.

U prvom kolu, Novi Beograd je pobedio Palmu sa 13:9, zatim je Neum slavio protiv Novog Beograda sa 13:9, a u meču koji je nosio prefiks biti ili ne biti šampion Crne Gore je pobedio Neum sa 15:7. Ubedljivom pobedom nad Neumom, Tivćani su obradovali i šampiona Srbije, ekipu Novog Beograda, koja je stigla do glavne runde kvalifikacija.

Uskoro će Palma i Novi Beograd saznati imena rivala, biće to ekipe koje spadaju u sam vrh evropskog boćanja, a dueli za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, na programu su 4. juna.

Najčitanije